Slovenská sociálna sieť Droppie plánuje spraviť dieru do sveta

Nie je to tradičná sociálna sieť, no nie je to ani bežná služba. Droppie chce zaujať mladých ľudí, ktorí hľadajú nové spôsoby vzájomnej komunikácie a spoznávania sa. Využíva pri tom geolokačné služby a fotografie so správou pre ľubovolného adresáta.

09.12.2014 10:00
Droppie, sociálna sieť, Foto:
Službu Droppie, ktorú jej tvorcovia označujú ako sociálnu sieť, je možné používať prostredníctvom mobilnej aplikácie pre Android a iOS.
debata

Päť mladých ambicióznych Slovákov svorne tvrdí, že našla dieru na trhu so sociálnymi sieťami. V týchto dňoch predstavila finálnu verziu svojej služby s názvom Droppie, ktorá funguje na mobilných zariadeniach prostredníctvom rovnomennej aplikácie. Aj keď jeden zo zakladateľov, Marek Šándor, o Droppie hovorí ako o sociálnej sieti, z princípu služba funguje odlišne než Facebook či Twitter. Najviac pripomína Instagram a Snapchat, s ktorými má spoločný najmä typ zdieľaného obsahu. Užívatelia totiž namiesto správ medzi sebou komunikujú prostredníctvom fotografií s popisom.

Sociálna sieť sprostredkuje kontakt s náhodnými okoloidúcimi
Užívatelia si fotografie neposielajú cielene medzi sebou. Po odfotení sú ku snímke priradené geografické súradnice a snímka sa automaticky spojí s miestom, na ktorom bola odfotená. “Užívateľ fotografiu dropne (z ang. zanechá) na mieste, kde sa práve nachádza, či už v bare, škole, na ulici, MHD alebo inde,” prezentujú údajne výnimočnú funkcionalitu zakladatelia Droppie. Náhodní okoloidúci si následne pri návšteve konkrétneho miesta môžu snímku “vyzdvihnúť.”

Sociálna sieť Droppie

Ako však zo základného popisu funkcionality vyplýva, aplikácia musí byť pripojená na internet, spustená na pozadí a sledovať pohyb užívateľa prostredníctvom GPS, aby vedela správne vyhodnotiť, či v jeho okolí niekto “nezanechal” nejakú fotografiu. Slováci, ktorí so službou Droppie v minulosti vyhrali domácu súťaž Startup Weekend, neskrývajú veľké plány. Pri vývoji spolupracovali s mentormi v Európe ako aj z amerického Silicon Valley, aj kvôli ktorým chcú zrejme preraziť najmä v zahraničí. “Droppie sme testovali aj na amerických univerzitách Stanford a University of California, na ktorých pôsobí veľké množstvo mladých ľudí, ktorí priamo vyhľadávajú podobné trendové aplikácie. Kvôli tomu Droppie aj vzniklo,” uzatvára Marek Šándor. Aplikácia Droppie je od utorka, 9. decembra, oficiálne dostupná pre zariadenia s Androidom a iOS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #facebook #sociálna sieť #Instagram #Droppie #Snapchat