Hodinky Pebble Time stihli za mesiac prekonať všetky rekordy

Novým rekordmanom na serveri Kicstarter sú hodinky Pebble Time. Ich vznik podporilo 80-tisíc ľudí so sumou viac ako 20 miliónov dolárov. V predaji sa objavia v polovici roka za cenu 199 dolárov.

30.03.2015 20:00
Pebble Time, inteligentné hodinky, Pebble Foto:
Hodinky Pebble Time budú k dispozícii v troch farebných prevedeniach.
debata

Už niekoľko hodín po odštartovaní verejnej zbierky na druhú generáciu inteligentných hodiniek Pebble bolo jasné, že hodinky budú opäť lámať rekordy. Cieľom tvorcov bolo prostredníctvom serveru Kickstarter vyzbierať aspoň 500-tisíc dolárov potrebných na dokončenie konceptu a začatie výroby hodiniek. To sa im podarilo už v priebehu 17 minút. Za hodinu mali na svojom virtuálnom konte viac ak milión dolárov, v priebehu piatich hodín už takmer 6 miliónov. Pebble Time sa v priebehu jedného mesiaca stal novým rekordmanom. Vznik hodiniek podporilo takmer 80-tisíc ľudí z celého sveta s celkovou sumou viac ako 20 miliónov dolárov. Doposiaľ najúspešnejším projektom v histórii serveru Kicstarter bola 13-miliónová multifunkčná prenosná chladnička.

Hodinky podporili desiatky tisíc ľudí z celého sveta
Druhá generácia hodiniek Pebble už dostala do vienka aj farebný displej. Na prvý pohľad zrejme nikoho neohúri, má totiž len 64 farieb. Nie je ale displej ako displej. Namiesto LCD či OLED technológie využívajú takzvaný elektronický papier, ktorý spotrebúva len minimum energie, navyše informácie na ňom zobrazené sú veľmi dobre čitateľné aj na priamom slnku. Výrobca tvrdí, že na jedno nabitie možno hodinky využívať celý týždeň, rovnako ako v prípade prvej generácie s čiernobielym displejom. Zrejme nie je dôvod mu neveriť.

Inteligentné hodinky Pebble dostali farebný... Foto: Pebble Technology
Pebble Time, inteligentné hodinky, Pebble Inteligentné hodinky Pebble dostali farebný displej a rovnakú, 7-dňovú, výdrž.

Jednoduchšie ovládanie a už aj farebný displej
Pebble Time sa ovládajú pomocou troch tlačidiel. Prvé z nich slúži na zobrazenie udalostí z minulosti (napríklad SMS správy, maily, zmeškané hovory), druhé na aktuálne informácie (čas, prehrávané skladby) a tretie tlačidlo na udalosti z budúcnosti (alarm, pripomienky, predpoveď počasia). Komunikovať môžu so zariadeniami s Androidom a iOS. Užívatelia iPhonov sa ale budú musieť uskromniť a na rozdiel od telefónu s Androidom nebudú môcť ovládať pomocou hlasu SMS správy, Messenger na Facebooku alebo Gmail.

Tvorcovia už pri predstavení projektu hovorili o tom, že hodinky budú odolné s ochrannou vrstvou z tvrdeného skla Gorilla Glass a takisto, že odolajú aj vode. Tesne pred koncom kampane upresnili, že s hodinkami bude možné sa aj potápáť, a to do hĺbky 30 metrov. Či tomu tak je aj v skutočnosti budú môcť vyskúšať prví majitelia už v máji tohto roka. Neskôr budú hodinky dostupné pre všetkých záujemcov, za cenu 199 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #Kickstarter #Pebble #Pebble Time