Twitter po zmene majiteľa zvýši cenu predplatného. Z 5 na 20 dolárov mesačne

Elon Musk vládne Twitteru pevnou rukou. Prepustil väčšinu vedenia, vyhráža sa programátorom a zvyšuje cenu prémiového predplatného.

02.11.2022 06:01
Twitter Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Ubehlo len niekoľko dní od prevzatia Twitteru miliardárom Elonom Muskom, ktorý zaň zaplatil rekordných 44 miliárd dolárov a už dochádza k významným zmenám vo vedení firmy. E. Musk rozpustil deväťčlennú správnu radu Twitteru, v ktorom aktuálne na riadiacej pozícii figuruje už len on sám. Kameň na kameni nezostal po tom, čo Musk vajatavo dokončil nákup sociálnej siete. S okamžitou platnosťou prepustil všetkých zamestnancov na riadiacich pozíciách vrátane výkonného riaditeľa Paraga Agrawala. Na rad však prídu aj bežní zamestnanci. Musk chce firmu zoštíhliť o ďalších 7-tisíc pracovných miest.

V týchto dňoch takisto oznámil, že má v pláne zvýšiť cenu prémiového predplatného Twitter Blue z pôvodných 5 na 20 dolárov mesačne. Predplatné, ktorého súčasťou je prístup k niektorým prémiovým funkciám, je v súčasnosti dostupné len pre používateľov v Spojených štátoch, Kanade, Austrálii a na Novom Zélande. Po novom má byť súčasťou predplatného aj modrý znak overeného účtu, ktorý využívali najmä influenceri a známe osobnosti. Doposiaľ bol znak overeného účtu po splnení určitých podmienok dostupný zadarmo. E. Musk chce ale zatlačiť na tých, ktorým sa doposiaľ nechcelo za svoj účet na Twitteri platiť. Ak si do 90 dní od notifikácie neaktivujú predplatné, stratia štatút overeného používateľa.

Podľa magazínu The Verge dal E. Musk ultimátum aj programátorom, ktorí majú upraviť proces verifikácie a spoplatnenia účtov. Ak do 7. novembra funkcie nenaprogramujú a nepripravia na spustenie, bude na nich čakať výpoveď.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #Elon Musk