Panasonic vo veľkom vracia zašlú slávu značke Technics

Značka Technics sa po rokoch vracia na scénu. Panasonic, ktorý pred viac ako štyrmi rokmi spečatil jej osud situáciu prehodnotil a v súvislosti s dopytom po zariadeniach pre hudobných pôžitkárov predstavil hneď niekoľko zariadení, ktoré nepatria do rúk bežných spotrebiteľov.

06.09.2014 07:00
Technics C700, hi-fi Foto:
Ilustračné foto
debata (24)

Technics, ktorý bol v minulosti symbolom vyššej triedy hudobných prehrávačov sa na trh vráti s hudobným systémom, ktorého cena sa nepočíta v stovkách ale v tisícoch eur. Na berlínskom veľtrhu IFA Panasonic predstavil nie len hudobný prehrávač, ale aj zosilovače, CD prehrávač a sústavu reproduktorov. Konkurovať sa zrejme pokúsi značkám ako Bowers & Wilkins a Bang & Olufsen.

Technics má byť už len značkou pre hudobných fajnšmekrov
Pod vývoj nových produktov sa podpísala jazzová pianistka Michiko Ogawa, ktorá je nie len riaditeľkou novej divízie, ale v minulosti sa ako inžinierka podieľala na vývoji viacerých produktov, ktoré patrili medzi vlajkové lode Technics. Nové produkty majú vychádzať z presnejšieho fázového a výkonového prenosu signálu, dômyselnejšej redukcie šumu a vernejšieho podania v celom spektre.

Lacnejším variantom výbavy pre audiofilov od... Foto: Panasonic/Technics
Technics R1 Lacnejším variantom výbavy pre audiofilov od Technics je súprava R1 (na obrázku) v cene 4000 eur.

Cena najvyššej prémiovej zostavy, ktorá pozostáva zo stereo zosilňovača SU-C700, sieťového prehrávača SU-C700, CD prehrávača SL-C700 a reproduktorov SB-C700 sa má pohybovať blízko hranice 4-tisíc eur. Najvyšší referenčný systém R1bude pozostávať z troch hi-fi komponentov, a to stereo zosilňovača SE-R1, sieťového prehrávača SU-R1 a reproduktorov SB-R1. Záujemca zaň zaplatí až 40-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Panasonic #Technics #hi-fi