Najtenší tablet na svete má len 6 milimetrov. Zaostrí aj po odfotení

Najtenší tablet na svete s hrúbkou 6 milimetrov od amerického Dellu bude vybavený systémom snímačov, ktoré umožnia zhotoviť snímku tak, aby ju bolo možné dodatočne preostrovať.

12.09.2014 07:00
Dell Venue 8 7000, najtenší tablet, Foto:
Najtenší tablet na svete má hrúbku len 6 milimetrov.
debata

Dell prekonal všetky rekordy predstavil najtenší tablet na svete. Venue 8 7000 má hrúbku len 6 milimetrov a výnimočný je nie len svojimi rozmermi ale aj funkciami. V spolupráci so spoločnosťou Intel tablet používa novú fotografickú funkciu z názvom Intel RealSense, ktorá vytvára hĺbkovú mapu vo vysokom rozlíšení. Takáto mapa umožňuje používateľom merať, zaostrovať a vyberať z dostupných filtrov len obyčajným dotykom prsta.

V praxi vytvorenie hĺbkovej mapy znamená napríklad možnosť zaostrovať snímku aj po tom, čo už bola zachytená. Systém zaostrovania je však odlišný než v prípade plenoptického fotoaparátu Lytro. Využíva niekoľko senzorov na zadnej strane, ktoré dokážu rozpoznať vzdialenosť a veľkosť objektov. Fotografie navyše nebude možné len preostrovať ale veľkosť objektov na nej aj zmerať.

Androidný tablet, ktorý bude na trhu dostupný najskôr na konci tohto roka bude vybavený 8,4-palcovým (21-centimetrovým) OLED displejom s rozlíšením 2560 × 1600 bodov, poháňať ho bude dvojjadrový procesor Intel Atom s kódovým označením Mooresfield. Ďalšie parametre zatiaľ spoločnosťou Dell neboli oznámené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tablet #Intel #Dell Venue 8 7000 #plenoptický fotoaparát