Sony vyrobilo hodinky, ktoré menia svoj vzhľad

Jednoduché hodinky, ktorým chýba prívlastok “smart” budú celé vyrobené z elektronického papiera a stlačením tlačidla zmenia svoj vzhľad. Na jedno nabitie budú fungovať až dva mesiace.

28.11.2014 19:35
Sony, inteligentné hodinky, SmartWatch, Fes Watch Foto:
Hodinky Fes Watch od Sony stlačením tlačidla zmenia svoj vzhľad. Na jedno nabitie vydržia až dva mesiace.
debata

Sony nie je žiadnym nováčikom vo výrobe inteligentného príslušenstva k mobilným telefónom. V septembri firma predstavila tretiu generáciu hodiniek SmartWatch 3, s ktorými sa snaží osloviť najmä technologických nadšencov. Na rad prišli aj priaznivci módy, pre ktorých sú určené nové hodinky s názvom Fes Watch. Majú jednoduchý dizajn a celé sú vyrobené za pomoci technológie, ktorú využívajú napríklad čítačky elektronických kníh. Takzvaný elektronický papier, ktorý má minimálne nároky na spotrebu energie, nahradí nie len ciferník ale aj remienok hodiniek.

Bez inteligentných funkcií, no so zaujímavým dizajnom
S hodinkami nebude možné telefonovať ani kontrolovať SMS správy a statusy na Facebooku. Nebudú mať žiadne špeciálne technologické vychytávky, snáď s výnimkou schopnosti meniť svoj vzhľad. Keďže na celom ich povrchu sa bude nachádzať monochromatický elektronický papier, po stlačení tlačidla sa dizajn hodiniek okamžite zmení. Ich vývoj síce zastrešuje Sony, no verejnosti ich prezentuje prostredníctvom dcérskej značky Fashion Entertainments.

O tom, či sa hodinky nakoniec budú vyrábať nerozhodlo Sony ale ľudia. Prostredníctvom verejnej zbierky na japonskej obdobe Kickstarteru firma oslovila potenciálnych záujemcov s cieľom vyzbierať minimálne 13 500 eur a zistiť, či o podobný módny doplnok budú mať japonskí spotrebitelia záujem. V priebehu troch týždňov sa firme podarilo vyzbierať takmer dvojnásobok požadovanej sumy, začatiu výroby preto už nič nebráni. Je len otázkou času, kedy hodinky prekročia hranice japonských ostrovov a zavítajú aj na medzinárodné trhy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #inteligentné hodinky #elektronický papier #Fes Watch