HP rozšírilo ponuku notebookov a počítačov o herné modely Omen

Pod označením Omen sa ukrýva rad nových herných počítačov, ktoré vynikajú výkonom ale aj charakteristickým červeno-čiernym dizajnom. Záujemcovia si ale budú musieť priplatiť.

30.05.2016 08:00
Omen, HP, notebook, herný počítač Foto:
HP predstavilo nový herný rad notebookov Omen (na obrázku 15,6-palcový model).
debata

Osloviť špecifickú skupinu herných nadšencov sa HP pokúšalo už aj v minulosti. Tentokrát mu v tom majú pomôcť herné počítače Omen. V úvode budú na trhu dostupné tri zariadenia – dva notebooky a jeden stolný počítač. Notebooky budú na výber vo variante s 15,6 a 17,3-palcovým displejom s Full HD a 4K rozlíšením. Nakoľko HP od minulého roka spolupracuje s firmou Bang & Olufsen, reprodukcia zvuku bude u oboch notebookov v jej réžii. Neznamená to, že reproduktory vyrobí a dodá dánska firma, jej inžinieri sa len postarajú o ladenie zvuku.

Výkonné notebooky pre hráčov majú aj prémiovú cenu

Notebooky sú vybavené šiestou generáciou štvorjadrových procesorov Intel Core i7, grafickou kartou nVidia GTX 950M, no priplatiť si bude možné aj za výkonnejšiu kartu GTX 965M s 2 GB pamäťou. Voliteľná operačná pamäť môže mať až 16 GB, kapacitu terabajtového pevného disku bude možné zdvojnásobiť a u 17-palcového modelu aj rozšíriť o rýchlejší sekundárny SSD disk s 128 gigabajtami. Výrobca síce udáva až 10-hodinovú výdrž na jedno nabitie, neuvádza však za akých podmienok.

Menší, 15,6-palcový notebook je už dostupný za cenu 1299 eur, väčší model sa na trhu objaví na prelome augusta a septembra s doposiaľ nezverejnenou­ cenou.

Stolový počítač s voliteľnou grafickou kartou

Stolný počítač Omen je ešte výkonnejší než oba notebooky. HP mu dalo do vienka štvorjadrový procesor Core i7–6700K od Intelu s možnosťou pretaktovania a grafickú kartu GeForce GTX1080, ktorú bude možné v konfigurácii vymeniť za AMD Radeon R9 390X.

Nový herný počítač Omen od HP. Foto: HP
Omen, HP, notebook, herný počítač Nový herný počítač Omen od HP.

Operačná pamäť môže byť v porovnaní s notebookmi až dvojnásobná, teda 32 GB, dáta sa zas budú ukladať na dva samostatné disky. Rýchly systémový SSD disk s kapacitou 512 GB bude dopĺňať klasický pevný disk s tromi terabajtami. Počítač s odporúčanou cenou 1839 eur budú môcť predajcovia naskladniť v druhej polovici prázdnin.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #notebook #HP #Omen #herná zostava