Obrovský smartfón Galaxy Note7 od Samsungu opäť nasadil vysokú latku

Telefón s 5,7-palcovým displejom dostal veľmi dobrý foťák, veľkú batériu, jemný displej a aj snímač očnej dúhovky, ktorý bude možné použiť pri platení. Cena Galaxy Note7 zostáva vysoká.

03.08.2016 17:40
Samsung Galaxy Note7, smartfón, tablet Foto:
Samsung oficiálne predstavil nástupcu svojho najväčšieho smartfónu z rodiny Note, Galaxy Note7.
debata

Majitelia smartfónov krížených s tabletom si už zvykli, že tieto zariadenia nie sú určené na bežné nosenie vo vrecku nohavíc. Na druhej strane, obrovský displej má aj svoje nesporné výhody, navyše zariadenie vďaka svojej veľkosti môže disponovať väčšou batériou. Výdrž podobných hybridných zariadení môže (ale aj nemusí) byť o čosi vyššia než u ich menších súrodencov.

Samsung v týchto dňoch predstavil už siedmu generáciu svojho najväčšieho zariadenia, ktoré ešte možno zaradiť do kategórie smartfónov. Galaxy Note7 má 5,7-palcový displej a technológie pokročilého zabezpečenia, ako napríklad snímač očnej dúhovky. Smartfón je tiež vodeodolný. Zaujímavostí ale skrýva oveľa viac.

Osemjadro, veľký displej a nadštandardná optika fotoaparátu

Verzia, ktorá bude dostupná na európskom trhu bude využívať osemjadrový procesor so štyrmi jadrami taktovanými na 2,3 GHz a ďalšími štyrmi 1,6 GHz. Na rozdiel od verzie určenej pre americký trh Samsung použil vlastný 64-bitový procesor vyrábaný 14 nanometrovou technológiou. Operačná pamäť má kapacitu 4 gigabajty, užívateľská zas 64 gigabajtov. Ak by sa niekomu málilo, pomocou microSD karty ju môže doplniť o ďalších 256 GB.

Samsung Galaxy Note7 má dvojicu fotoaparátov s... Foto: Samsung
Galaxy, Note7, smartfón, tablet Samsung Galaxy Note7 má dvojicu fotoaparátov s veľmi dobrou svetelnosťou.

Spomínaný nadrozmerný 5,7-palcový Super AMOLED displej má rozlíšenie 2560 × 1440 s jemnosťou 518 ppi. Na zadnej strane sa nachádza dual pixel fotoaparát s 12 Megapixelmi a optikou s veľmi dobrou svetelnosťou f/1.7. Na prednej strane mu sekunduje 5 megapixelový fotoaparát s rovnakou svetelnosťou. Batéria má takisto nadštandardne vysokú kapacitu, až 3500 mAh a je ju možné nabíjať aj bezdrôtovo (kompatibilné so štandardmi WPC a PMA). Vo výbave nechýba ani snímač odtlačkov prstov alebo snímač očnej dúhovky. Samsung sľubuje, že túto formu autentizácie bude možné využiť aj pri overení platieb cez systém Samsung Pay.

S inteligentným perom možno kresliť aj na vypnutom displeji

Samsung k telefónu dodáva aj inteligentné pero S Pen, s ktorým možno “kresliť” aj na vypnutom displeji. Takisto podporuje niekoľko rozšírených ovládacích prvkov vrátane funkcií Air Command, ktoré umožnia priblížiť obrazovku alebo prekladať slová z rôznych jazykov jednoduchým pohybom pera nad displejom. Pero je rovnako ako telefón odolné voči vode a poznámky s ním možno na displej zapisovať, aj keď je displej alebo hrot pera mokrý.

Galaxy Note7 sa začne v Európe predávať od 2. septembra za cenu 799 eur. Na Slovensku si ho je možné predobjednať v období medzi 16. a 30. augustom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #Samsung #smartfón #tablet #phablet #telefón #Galaxy #Note7