Huawei ukázal progresívne smart hodinky. Majú hranatý displej a zmerajú aj tlak

Aj kvôli Watch D sa už s inteligentnými hodinkami od Huawei nebude spájať nízka cena. Výrobca si za novinku vypýta viac ako 400 eur. Hodinky tiež ponúknu to, čo sa vidí len veľmi zriedka - meranie krvného tlaku.

07.01.2022 08:00
Huawei, Watch D, inteligentné hodinky Foto:
Hodinky Huawei Watch D zmerajú už aj krvný tlak.
debata (2)

Na prvý pohľad vyzerajú nové smart hodinky od Huawei zvláštne. Majú netradičný hranatý displej a spolu s hrubým remienkom pôsobia masívne. Je na to však dôvod. Ako jediné na trhu dokážu okrem pulzu zmerať aj tlak. Špeciálna nafukovacia manžeta sa ukrýva práve v remienku. Pomocou nej a miniatúrneho kompresora dokáže zmerať tlak s pomerne vysokou presnosťou, s odchýlkou len ± 3 mmHg.

Okrem merania tlaku hodinky dokážu všetko to, čo konkurenčné modely. Zmerajú pulz, EKG, hladinu okysličenia krvi a kvalitu spánku. Zachytiť tiež dokážu srdcovú arytmiu, spánkové apnoe a upozorniť aj na riziko vznikajúcej aterosklerózy. Hodinky Watch D disponujú netradične hranatým 1,64-palcovým AMOLED displejom s rozlíšením 456 × 280 bodov a sú odolné voči prachu a vode. Ich cena ale na prekvapenie nie je nijako nízka. Huawei si za ne pýta až bezmála 420 eur.

Huawei nie je jediným výrobcom, ktorý v inteligentných hodinkách ponúka funkciu merania krvného tlaku. Dokážu to napríklad aj hodinky Samsung Galaxy Watch4. Tlak ale merajú inak, než klasickou metódou, na ktorú sa spolieha Huawei. Využívajú senzory na monitorovanie srdcového tepu a analyzujú pulzné vlny, ktoré následne pomocou aplikácie Health Monitor interpretujú. Takisto je potrebné úvodné kalibrovanie funkcie pomocou tlakomeru.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #inteligentné hodinky #tlakomer #Huawei #Watch D #smart watch