Google sa cez leto so svojimi autami opäť vráti na Slovensko. Česko vynechá

Google cez leto vypraví na slovenské cesty svoje autá, ktoré budú dokumentovať zmeny v mestách a obciach v celej krajine. Cieľom je aktualizovať panoramatické snímky pre službu Street View v Mapách Google.

27.02.2024 08:30
StreetView, Google auto, Google Mapy Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Netypické vozidlá s logom Google a neprehliadnuteľným stožiarom so všesmerovými kamerami mohli Slováci pred svojimi domami a na slovenských cestách vidieť v uplynulých rokoch hneď niekoľkokrát. Nebýva však úplne zvykom, aby Google na rovnaké cesty vyslal svoje autá dvakrát po sebe. Len na jar a počas leta minulého roka firma dokumentovala zmeny na uliciach a cestách v mestách a obciach Slovenska. Autá brázdili Slovensko od Bratislavy až po Prešov a dokumentovali dynamický vývoj infraštruktúry pre služby Mapy a StreetView. Za rok sa zrejme udialo viac zmien, než je bežné, a preto sa Google rozhodol na Slovensko poslať svoje autá aj tento rok. Susedné Česko napríklad zo zoznamu 26 krajín ale vynechal.

Autá budú križovať Slovensko medzi aprílom a októbrom tohto roka. Na blogu Google sú uvedené aj mestá zoradené podľa krajov, do ktorých Google opäť zavíta. Okrem všetkých krajských miest navštívi aj menšie obce a mestá. Od spustenia služby Street View na Slovensku v roku 2012 špeciálne autá navštívili takmer všetky mestá a obce niekoľkokrát. Google vďaka tomu dokázal zachytiť dynamický vývoj infraštruktúry. Okrem bežných sídiel sa v službe Street View nachádzajú aj panoramatické snímky Spišského hradu, Bratislavského hradu, Dómu svätej Alžbety, Oravského hradu či Štrbského a Popradského plesa, Jaskyne Domica či Ochtinskej aragonitovej jaskyne a Slovenského raja a Pieninského národného parku.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Mapy Google