Používate poznámkový blok Evernote? Populárna služba mení pravidlá a núti používateľov platiť

Populárna služba na vytváranie poznámok prichádza s návrhom zásadných zmien, ktoré by sa dotkli bezplatných účtov. Tie by sa stali v podstate nepoužiteľné.

04.12.2023 08:00
Evernote, Foto:
Služba na vytváranie poznámok, Evernote.
debata

Služba Evernote je dlhodobo v problémoch, ktoré sa ohrozujú jej budúcnosť. Prevádzkovateľ sa preto rozhodol od základov prekopať systém jej fungovania. Koreňom všetkých problémov je, že nástroj na vytváranie poznámok, ktorý v podstate definoval svoj trh, sa nevie presadiť v silnejúcej konkurencii služieb, ktoré sa stali natívnou súčasťou mobilných ekosystémov. A tak, kedysi plne funkčný bezplatný balík, ktorý len obmedzoval počet zariadení pripojených k účtu, sa pod tlakom finančných problémov môže stať prakticky nepoužiteľný.

Evernote priznal, že v súčasnosti testuje obmedzenie možností vytvárania poznámok pri bezplatnom balíčku. Používatelia, ktorí nechcú za službu platiť by si podľa navrhovaných zmien mohli vytvoriť len 50 poznámok a len jeden zápisník. Pokiaľ by pred platnosťou nových zmien mali už vytvorených viac poznámok, služba im ich síce nezmaže, no neumožní im vytvárať nové, pokiaľ ich celkový počet neklesne pod 50. Táto dramatická zmena však nie je jediná. Celkovo nebude možné do služby nahrať viac ako 60 megabajtov súborov za mesiac a celková veľkosť jedného zápisníka nemôže prekročiť 25 megabajtov.

Vyhnúť sa obmedzeniam by bolo možné len s balíčkami Personal a Professional za 130, respektíve 170 dolárov ročne. Platené balíky nemajú obmedzený počet vytvorených poznámok a objem predplatených dát je 10, respektíve 20 gigabajtov mesačne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Evernote #poznámkový blok