Česká supermodelka Eva Herzigová má svoj nesmrteľný digitálny klon

Spoločnosť Dimension Studio vytvorila digitálny klon českej supermodelky Evy Herzigovej. Vďaka nemu nikdy nezostarne a môže sa objaviť na viacerých miestach naraz.

14.06.2023 08:00
Dimension Studio, avatar, digitálna kópia, Eva... Foto:
Digitálna dvojička českej supermodelky Evy Herzigovej.
debata

Ako žiť nesmrteľný život? Spoločnosť Dimension Studio na to našla recept. Pomocou nástroja Unreal Engine s prvkami umelej inteligencie dokáže vytvoriť digitálny klon skutočných ľudí. Ako debutová predloha jej poslúžila česká supermodelka Eva Herzigová, ktorá tak dostala svoju nesmrteľnú a nestarnúcu dvojičku.

Takzvaný MetaHuman klon spoločnosť vytvorila pomocou 70 kamier, ktoré snímali postavu, tvár a pohyby supermodelky. Následné boli tieto dáta spracované a upravené tak, aby vznikol realisticky vyzerajúci ľudský avatar. Načo je niečo také dobré? Digitálnu kópiu človeka je možné neobmedzene klonovať či upravovať. Konkrétne Eva Herzigová sa tak môže napríklad aj za pomoci hologramu ocitnúť naraz na virtuálnych módnych prehliadkach v Paríži, Londýne či New Yorku a zakaždým mať na sebe iný mejkap, účes a šaty. Navyše vo virtuálnom svete je vek len číslom. Aktuálna podoba človeka tak môže byť “zakonzervovaná” naveky.

A ako Eva Herzigová vyzerá vo virtuálnom svete? Pozrite sa sami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Avatar #Eva Herzigová #supermodelka #digitálny klon