Google naučil umelú inteligenciu po slovensky. Na Slovensku spustil Barda

Google sa naplno pustil do boja s konkurenčnou službou ChatGPT od OpenAI. Oficiálne predstavil nástroj Bard, ktorý už s používateľom dokáže komunikovať aj v slovenčine alebo češtine.

14.07.2023 08:00
Bard, umelá inteligencia, Google Foto:
Umelá inteligencia Bard.
debata (1)

Google v tesnom závese za konkurenčnou službou ChatGPT od spoločnosti OpenAI predstavil experimentálnu verziu nástroja Bard, ktorý využíva prvky generatívnej umelej inteligencie. “Tento raný experiment je oddnes k dispozícii vo väčšine krajín a jazykov, vrátane Slovenska a slovenčiny,” píše Google vo svojej tlačovej správe. Služba Bard bude mať v porovnaní s ChatGPT vo viacerých oblastiach navrch. Používateľom napríklad umožní spustiť si odpovede na otázky formou hovoreného slova a skontrolovať tak správnu výslovnosť alebo si vytvorené dielo ako je poviedka, scenár či esej vypočuť.

Nástroj sprístupňuje aj zadávanie úloh prostredníctvom obrázkov. “Bard v kombinácii s určitým zadaním obrázok buď ďalej zanalyzuje alebo inak spracuje. Táto funkcia je zatiaľ dostupná v angličtine a čoskoro bude rozšírená aj do ďalších jazykov,” dopĺňa Google. Pri písaní textu si budú môcť používatelia nechať aj poradiť a Barda požiadať, aby odpoveď upravil do niektorého z piatich voliteľných štýlov – jednoduchého, dlhého, krátkeho, profesionálneho či neformálneho. Aj táto funkcia je zatiaľ dostupná len v angličtine, no slovenčina by mala pribudnúť čoskoro.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #umelá inteligencia #OpenAI #ChatGPT #Bard