Umelá inteligencia Facebooku pomôže lepšie spravovať profily zosnulých

Sociálna sieť chce zabrániť nepríjemným situáciám keď ľudia blahoželajú k narodeninám svojim zosnulým priateľom alebo ich pozývajú na rôzne podujatia. Na pomoc si privolá umelú inteligenciu.

12.04.2019 10:00
facebook, iPhone Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Možno ste sa do podobnej situácie už dostali aj sami, najmä ak máte na svojom Facebooku väčšie množstvo kamarátov. Ak náhodou niektorý z nich zomrel bez toho, aby ste sa o tom dozvedeli, mohlo sa jednoducho stať, že ste mu cez jeho profil automaticky zablahoželali k narodeninám alebo ho pozvali na nejakú udalosť, ktorej sa sami plánujete zúčastniť. Tieto nepríjemné situácie má Facebooku pomôcť riešiť umelá inteligencia.

Umelá inteligencia zabráni tomu, aby sa užívateľom zobrazovali rôzne návrhy v súvislosti so zosnulými, ktorých majú stále medzi priateľmi. Facebook po ich úmrtí profily neodstraňuje. Od roku 2009 ich však umožňuje premeniť na spomienkové profily, ktoré sa už nezobrazujú v notifikáciách. Profily, ktoré doposiaľ neboli zmenené sa ale naďalej zobrazujú rovnako, akoby osoba stále žila. A práve v tom im má umelá inteligencia zabrániť.

Okrem toho v rámci spomienkových profilov pribudne záložka na zdieľanie spomienok a kondolencií zosnulej osobe. Takýto profil bude aj spravovať osoba, ktorú pôvodný majiteľ účtu pred svojim úmrtím správou poveril.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #umelá inteligencia