Hodinky Apple Watch sa konečne naučili monitorovať spánok

Nová verzia operačného systému WatchOS 7 pre hodinky Apple Watch so sebou prináša viaceré vylepšenia a dlhoočakávané novinky. Tou hlavnou je monitorovanie spánku.

26.06.2020 11:00
Apple Watch, WatchOS 7, operačný systém, hodinky Foto:
Hodinky Apple Watch s operačným systémom WatchOS 7.
debata

Ak vlastníte hodinky Apple Watch s chýbajúcim monitorovaním spánku ste už určite oboznámený. Ak hodinky od Apple nevlastníte, možno ste mali doteraz o dôvod viac si ich ani nekúpiť. Apple dlhé roky odsúval monitorovanie spánku na druhú koľaj. Vyslúžil si za to mnohé posmešky aj sťažnosti od užívateľov, ktorí si museli kvôli analýze spánku do hodiniek sťahovať aplikácie tretích strán. Aj najobyčajnejšie športové náramky pritom už touto funkciou dávno disponujú. V najnovšej verzii operačného systému WatchOS 7 sa Apple konečne rozhodol svoju chybu napraviť. Spánok budú hodinky monitorovať automaticky, navyše sa naučia rozpoznávať návyky svojho nositeľa tak, aby mu mohli odporučiť kedy si má ľahnúť do postele a kedy by mal vstať.

Používatelia budú mať tiež k dispozícii funkciu Wind Down, ktorá im umožní nastaviť rôzne režimy a aktivity pred rituálom zaspávania. Napríklad, že hodinu pred plánovaným spánkom funkcia stlmí svetlá v domácnosti a cez reproduktor začne prehrávať upokojujúcu hudbu. Hodinky zas vypnú notifikácie a displej prepnú do úsporného režimu, v ktorom displej nebude užívateľa v noci oslňovať.

Upozornia aj na dôkladné umývanie rúk

Inou zaujímavou novinkou v hodinkách je režim umývania rúk. Akonáhle si užívateľ začne umývať ruky, hodinky to rozpoznajú a spustia 20 sekúnd trvajúci časovač. Ak by umývanie rúk bolo prerušené, časovač sa pozastaví. A keďže Apple propaguje Watch ako fitnes pomôcku, po novom rozšíri aj režimy cvičenia. Okrem štandardných cvičení si bude môcť užívateľ zvoliť napríklad posilňovanie telesného jadra alebo tanec. V tejto súvislosti Apple premenuje aj aplikáciu Aktivity na Fitness.

Už štandardným medzigeneračným prírastkom sú nové ciferníky, navyše s možnosťou ich lepšej úpravy. To znamená, že aj predvolený ciferník si bude možné “vyskladať” podľa potrieb a umiestniť doň skratky na obľúbené funkcie či aplikácie. Takýto upravený ciferník si môžu užívatelia medzi sebou aj zdieľať a Apple tiež umožni, aby firmy ponúkli vlastné ciferníky priamo na svojich stránkach. Stačí, ak potom užívateľ na odkaz cez mobil klikne a ciferník sa automaticky nainštaluje do hodiniek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #inteligentné hodinky #operačný systém #Watch #watchOS 7