Microsoft predstavil ekologickú myš. Pätina z jej plastov pochádza z oceánu

Myš Ocean Plastic Mouse je čiastočne vyrobená z recyklovaných oceánskych plastov. Na jednu AA batéru dokáže fungovať až 12 mesiacov.

26.09.2021 07:00
Ocean Plastic Mouse, myš, Microsoft Foto:
Počítačová myš Ocean Plastic Mouse od Microsoftu.
debata (4)

Firma predstavila netradičnú myš, ktorá nie je zaujímavá funkciami, ani vzhľadom. Pozornosť púta najmä materiálom, z ktorého je vyrobená. Namiesto klasického plastového tela je vyrobená až z 20 percent z recyklovaného plastu z morí a oceánov. Microsoft sa aj takýmto spôsobom usiluje o udržateľnosť a zníženie svojej uhlíkovej stopy, ktorú plánuje v najbližších rokoch zneutralizovať. Neznamená to, že bude vyrábať menej, ale bude viac používať recyklované materiály a od roku 2025 nebude používať jednorazové plasty.

Nová myš s názvom Ocean Plastic Mouse (angl. Myš z oceánskych plastov, pozn. red.) je z časti vyrobená z granulovaného plastu pochádzajúceho z morí a oceánov. Zabalená je do drevenej krabičky z recyklovaného dreva a vláken cukrovej trstiny. Na výrobe myši Microsoft spolupracoval so saudskoarabskou firmou Saudi Basic Industries Corporation, ktorá je dcérskou firmou najväčšej ropnej spoločnosti na svete Saudi Aramco.

Myš, ktorej cenu firma stanovila na 25 dolárov, používa nízkonapäťové Bluetooth a s jedinou batériou AA dokáže fungovať až 12 mesiacov. Microsoft spolu s ekologickou myšou spustil aj novú iniciatívu, v ktorej ľudí nabáda, aby zadarmo poslali svoje staré myši, ktoré zrecykluje a použije pri ďalšej výrobe.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #počítačová myš #Ocean Plastic Mouse