Samsung sa nevzdáva. Pripravuje vlastného hlasového asistenta do obývačky

Tri roky trvalo, kým sa Samsung odhodlal vstúpiť na trh s hlasovými asistentkami ukrytými v reproduktore. Novinka je údajne na spadnutie.

02.12.2021 08:00
Samsung, Galaxy, Home mini, reproduktor Foto:
Prvá generácia reproduktoru Samsung Galaxy Home Mini.
debata (1)

V čase, keď už je trh s hlasovými asistentami takmer úplne obsadený je pomerne odvážne predstaviť úplne nového asistenta, ktorý má pred sebou ešte veľmi dlhú cestu k dokonalosti. Samsung, ktorý s touto myšlienkou koketuje minimálne od roku 2018, sa možno napokon odhodlá a predstaví reproduktor Galaxy Home Mini 2.

Prvýkrát pritom o vlastnom reproduktore s hlasovou asistentkou začala firma hovoriť ešte v roku 2018. O rok na to predstavila novinku Galaxy Home Mini, ktorá ale neprekročila brány domáceho trhu v Južnej Kórey. Cieľom bolo údajne poskytnúť reproduktor malej vzorke používateľov, zozbierať odozvu a “vyladiť” produkt tak, že ho bude môcť firma predávať aj v zahraničí. Toho sa vraj napokon aj stalo a predstavenie Galaxy Home Mini 2 má byť na spadnutie.

Ako informoval server Android Police, odvolávajúc sa na informácie z prostredia firmy, nový reproduktor má mať kódové označenie SM-V320. Detaily zatiaľ nie sú známe, no spomína sa napríklad použitie smart displeja, ktorý konkurentom od Apple a Google zatiaľ chýba. Funkciami má tiež vychádzať z predošlého modelu, ktorý cez hlasové povely umožňoval ovládať elektroniku ako sú Hi-Fi veže, televízory či Blu-ray prehrávače.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #hlasová asistentka #Galaxy Home Mini