Umelá inteligencia v prehliadači Bing je už dostupná aj bez pozvánky

Microsoft oznámil, že jeho vyhľadávací algoritmus Bing s podporou umelej inteligencie už nemá mať prívlastok VIP. Dostupný je aj pre ľudí bez pozvánky a bez čakania.

08.05.2023 10:00
Microsoft, Bing, ChatGPT Foto:
Vyhľadávač Bing s integrovanou umelou inteligenciou.
debata

Rozmach umelej inteligencie je nezastaviteľný a technologické firmy preto chcú, aby čo najviac ľudí vyskúšalo, čo všetko umelá inteligencia dokáže, s čím im môže pomôže a ako im uľahčí každodenné rutinné činnosti. Microsoft v týchto dňoch oznámil, že vyhľadávač Bing s integrovanou umelou inteligenciou už nebude dostupný len pre vybraný okruh ľudí s pozvánkou. Bing sa po troch mesiacoch skúšobnej prevádzky otvoril svetu.

Umelá inteligencia ChatGPT je vo vyhľadávači Bing (funkcia Bing Chat) dostupná po prihlásení sa k svojmu účtu cez prehliadač Microsoft Edge. “Zlepšujeme sa v rýchlosti a v presnosti. Sme súčasťou nekonečnej špirály úsilia robiť veci lepšie a lepšie,” uviedol pre server CNN, viceprezident Microsoftu pre oblasť umelej inteligencie, Yusuf Mehdi. Aj vďaka umelej inteligencii v súčasnosti používa Bing dennodenne viac ako 100 miliónov používateľov. Google, ktorý v súčasnosti dominuje na trhu s vyhľadávaním do vyhľadávača prvky umelej inteligencie zavádza len postupne a v malých krokoch.

Microsoft onedlho ponúkne vývojárom a tretím stranám doplnky pre integráciu s četbotom Bing Chat. Vďaka tomu budú môcť napríklad reštaurácie pomocou doplnkov prijímať rezervácie od používateľov cez četovaciu platformu Bing Chat vo vyhľadávači.

Ďalšou novinkou je nástroj Bing Image Creator, ktorý bol donedávna dostupný len v niekoľkých jazykoch. Aktuálne je možné zadávať umelej inteligencii príkazy na tvorbu obrázkov vo viac ako stovke jazykov, vrátane slovenčiny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #umelá inteligencia #Bing #Edge #ChatGPT