Twitter (X) umožní publikovať texty s dĺžkou až 100-tisíc znakov

Twitter vznikol ako platforma na zdieľanie veľmi krátkych textových správ s dĺžkou do 140 znakov. Už ňou však dávno nie je. Prichádza s ďalšími zmenami.

15.03.2024 08:00
Twitter Foto:
Ilustračné foto
debata

To, čo by niektorí označovali za slabinu bola naopak jeho silná stránka. Sociálna sieť Twitter si vybudovala povesť jednoduchej sociálnej siete na zdieľanie krátkych a výstižných správ s maximálnou dĺžkou 140 znakov. To malo jednu obrovskú výhodu – používateľ sa nemohol príliš rozpisovať a vo svojom príspevku musel prejsť rovno k pointe. Neskôr sa však Twitter začal meniť a prispôsobovať dobe. Pôvodný 140 znakový limit zdvojnásobil a neskôr znásobil ešte viac. Elon Musk, ktorý sociálnu sieť kúpil a premenoval na X ponúkol verifikovaným používateľom limit 4 a neskôr až 25-tisíc znakov na príspevok. Nie je to priveľa? Vraj nie.

Po novom ponúkne X aj priestor na publikovanie dlhších príspevkov v rámci časti Articles. Príspevky majú podobu blogu s maximálnou dĺžkou až 100-tisíc znakov. Má to ale háčik. Dlhšie príspevky budú môcť publikovať len používatelia s predplatným Premium+, za ktoré v Spojených štátoch zaplatia 20 dolárov mesačne, respektíve 210 dolárov ročne. Articles sú dostupné aj overené organizácie, ktoré platia ročný poplatok od 2800 do 10-tisíc dolárov. Výmenou za drahé predplatné majú tiež prístup k alternatívnemu četbotovoi Grok, ktorý vyvíja spoločnosť xAI.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #Elon Musk #X