Vysoký výkon a exkluzívny vzhľad: ASUS predstavil svoj prvý „streetwearový“ notebook

ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition nie je len dizajnovou záležitosťou, ale aj výkonným počítačom, ktorý zvládne náročné hry rovnako dobre, ako komplikovaný multitasking.

04.10.2023 00:00
Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition Foto: ,
Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition má nielen originálny vzhľad, ale prichádza aj so širokou doplnkovou výbavou.

Pri notebokoch sa zväčša zdôrazňuje výkon, displej, hmotnosť, porty, prípadne použité materiály, ale vzhľad zostáva trochu bokom. Na prvý pohľad vlastne na ňom ani niet čo vylepšovať, je totiž prísne daný účelom využitia prístroja. ASUS sa však rozhodol, že to predsa len skúsi. A tak vznikol v limitovanej edícii prvý dizajnový „streetwearový“ prenosný počítač s názvom Vivobook S 15 OLED BAPE Edition. Mali sme možnosť na pár dní sa s ním bližšie zoznámiť.

Originálny na prvý pohľad

Prvé veľké plus je, že nepôsobí vôbec gýčovo, práve naopak, je elegantný a vyzerá naozaj luxusne bez toho, aby sa to nejako „nasilu“ snažil zdôrazňovať. Keď sme ho priniesli do ateliéru a vytiahli z obalu, dokonca aj náš fotograf skonštatoval: „Tak toto je už iná exkluzivitka!“ A mal pravdu – koniec koncov, môžete to sami posúdiť na fotografiách. V strieborno-sivom prevedení s lesklým strieborným vzorom na matnom pozadí je naozaj neprehliadnuteľný.

Pri vzore sa na chvíľu pristavme. Vznikol totiž v spolupráci s ikonickou streetwearovou módnou značkou A BATHING APE (BAPE ) a je na ňom použitý ich proprietárny kamuflážny dizajn, ktorý túto značku preslávil. Nejde však len o samotné telo notebooku, v tejto limitovanej edícii je totiž dodávaný aj s taškou a myšou, taktiež v kamuflážnom dizajne „BAPE“.

Originálny  "maskáčový"... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition Originálny "maskáčový" vzhľad nmá len veko, ale aj touchpad.

Na výber sú dva „balíky“ – modrý balík so strieborným notebookom Cool Silver, modrou taškou a modrou myšou (ten sme mali na test) a zelený balík s čiernym notebookom Midnight Black so zelenou taškou a bezdrôtovou myšou. Kompaktná myš má navyše vymeniteľné vrchné kryty: každý balík má navyše aj jeden čierny. To však ešte nie je všetko. Súčasťou balenia je aj známa figúrka BABY MILO držiaca Vivobook ako odkaz na produkt a špeciálne navrhnuté vtipné nálepky na klávesy.

Výborný displej

Vivobook S 15 OLED BAPE Edition však nie je len dizajnovou hračkou, je to v skutočnosti výkonné zariadenie s certifikáciou Intel Evo. Ako vyplýva z jeho modelového označenia, využíva výborný 15-palcový displej Oled NanoEdge s pomerom strán 16:9, rozlíšením 2,8K a frekvenciou 120 Hz, čo je kombinácia zaručujúca ostré farby a plynulé rýchle prechody, čo je dôležité napríklad pri hrách. V jeho hornej časti je navyše 1080p FHD kamera pre videohovory s integrovanou krytkou. Samozrejmosťou je aj zabudovaný mikrofón a značkové reproduktory harman/kardon. Notebook možno otvoriť v rozsahu až 180 stupňov. Súčasťou podsvietenej klávesnice s antibakteriálnou úpravou je aj numerický blok, čo uľahčuje prácu.

Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition
Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition
+16Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition

Zariadenie je dostupné vo viacerých špecifikáciách, v najvyššej môže mať extra výkonný osemjadrový procesor 13. generácie Intel Core i9–13900H. Vďaka maximálnej taktovacej frekvencii až 5,4 GHz a 16 GB RAM počítač bez problémov zvláda náročné úlohy, ako je napríklad strih videa či intenzívny multitasking. Univerzálnym ho robí široká ponuka portov, v ktorej sú okrem napájacieho konektora aj USB 2.0, USB 3.2, USB-C s podporou Thunderbolt 4, HDMI a 3,5 mm combo audio jack. Z hľadiska konektivity využíva notebook Wi-fi 6E a Bluetooth 5.3.

Hrúbka notebooku je 1,8 cm. Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Asus Vivobook S 15 Oled BAPE Edition Hrúbka notebooku je 1,8 cm.

Pokiaľ ide o hmotnosť a rozmery, tak Vivobook S 15 OLED BAPE Edition váži 1,6 kg a má rozmery 36 × 23 × 1,8 c­entimetra. Napája ho li-ion batéria s kapacitou 75 Wh, takže pri bežnom používaní by vám mohol vydržať 9 až 10 hodín.

Z nášho pohľadu patrí ASUS Vivobook S 15 OLED BAPE Edition k najkrajším notebookom na trhu, pričom zároveň ponúka nadpriemerný výkon, vynikajúci displej a bohatú doplnkovú výbavu. Navyše znesie aj o niečo drsnejšie zaobchádzanie, pretože odolnosťou zodpovedá vojenskému štandardu US MIL-STD 810H.

chyba
Viac na túto tému: #notebook #asus #prenosný počítač #Vivobook S 15 OLED BAPE Edition