Google začne už v decembri vymazávať neaktívne účty. Nezabudnite sa prihlásiť do toho svojho

Ak nechcete prísť o niektorý zo svojich Google účtov, radšej sa doň čím skôr prihláste. Od prvého decembra bude firma mazať neaktívne účty, do ktorých sa používatelia už dva roky neprihlásili.

12.11.2023 08:30
Passcode, Google, Foto:
Ilustračné foto
debata

Ešte v auguste Google oznámil, že koncom roka začne vymazávať všetky neaktívne účty. Firma sa tak rozhodla po tom, čo zmenila obdobie neaktivity účtov vo všetkých svojich službách na dva roky. V minulosti bola pritom pri odstraňovaní účtov benevolentnejšia. Od prvého decembra však bude všetky nepoužívané účty nekompromisne mazať. “Zmena platí okamžite a bude sa vzťahovať aj na účty Google, ktoré sú už neaktívne, teda sa k nim dva roky nikto neprihlásil alebo ich nepoužil,” uviedla v auguste spoločnosť v e-maili adresovanom svojim používateľom.

Ak ste si napríklad v minulosti zaregistrovali viacero e-mailov a niektoré z nich nepoužívate, je na čase zvážiť, či si ich chcete naďalej ponechať. Ak áno, mali by ste sa k nim čím skôr prihlásiť a nastaviť si pripomienku, aby ste tak v budúcnosti urobili aspoň raz za dva roky. K účtu sa stačí prihlásiť ľubovoľným spôsobom – napríklad cez služby Gmail, Disk Google či na serveri YouTube alebo cez aplikácie tretích strán. V prípade, ak účet nepotrebujete, no máte na ňom uložené súbory, o ktoré nechcete prísť, Google odporúča využiť vlastné nástroje na export a zálohu dát. “Okrem toho môžete naplánovať, čo sa s vašimi dátami stane, pokiaľ budete nejakú dobu neaktívny – k tomu slúži Správca neaktívnych účtov.”

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #neaktívne účty #Google Fotky #YouTubue