Vylepšenej čítačke Kindle už nevadí ani voda a piesok

Vylepšená čítačka Kindle Paperwhite druhej generácie si poradí aj pieskom a vodou až do hĺbky 65 metrov. No nie vďaka Amazonu. Firma Waterfi zaradila do ponuky vodotesnú čítačku Kindle. Čítať s ňou možno knihy aj pod vodou ľubovolne dlhú dobu.

22.06.2014 15:01
čítačka, Kindle, Paperwhite, elektronické... Foto:
Spoločnosť Waterfi urobila čítačku Kindle vodotesnou.
debata

Obľúbená čítačka Kindle sa dočkala ďalších vylepšení. Tentokrát ich však nemá na svedomí Amazon, ale malá firma Waterfi. Na svojich stránkach ponúka čítačku Kindle druhej generácie vo verzii Paperwhite s podsvieteným displejom, ktorá je na rozdiel od tej pôvodnej vodeodolná. Poradí si tiež s prachom, pieskom a inými nečistotami, ktoré by mohli na zariadení zanechať stopy minimálne v podobe škrabancov.

Čítačka, ktorú možno použiť v bazéne aj v mori
Vylepšená čítačka sa od tej originálnej v ničom inom okrem o zvýšenej odolnosti nelíši. Záujemca, ktorý si Kindle cez Waterfi objedná, získa čítačku v pôvodnom balení. Argumentom pre dvojnásobne vyššiu cenu je najmä fakt, že čítačku možno použiť v bazéne, pri mori, či dokonca v mori samotnom. Vo vode, a to až do hĺbky 65 metrov, možno elektronické knihy čítať rovnako ako na suchu.

Podľa Waterfi, ktorý sa špecializuje aj na podobné vylepšenia aj u iných produktov, môže byť Kindle ponorený v sladkej či slanej vode akokoľvek dlho. Všetky komponenty, ktoré by mohla voda nepriaznivo ovplyvniť sú izolované špeciálnym náterom. Konkrétne detaily však samozrejme zostávajú tajomstvom.

Prémiová cena za prémiový produkt
Cena vylepšenej čítačky Kindle je 240 dolárov, v prípade verzie s 3G modulom je cena o 60 dolárov vyššia. Amazon pritom Kindle vo verzii Paperwhite, no s reklamami, predáva za 119 dolárov. V čítačke od Waterfi reklamy zobrazované nie sú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Kindle #Paperwhite #Waterfi