Samsung napráva fiasko. Predstavil Note 8 s obrovským displejom

Vybuchujúci Note 7 dostal čestného nástupcu. Note 8 má obrovský dispej na celej prednej strane, špičkové parametre a elegantný dizajn. Batéria má ale pre istotu nižšiu kapacitu.

24.08.2017 08:00
Samsung, Galaxy, Note 8, Foto:
Samsung Galaxy Note 8.
debata

Uplynulý finančný rok bol pre Samsung náročný. Vybuchujúci Note 7, ktorý napriek mimoriadne pozitívnym recenziám skončil fiaskom, firmu na kolená síce nepoložil, no spôsobil veľké zemetrasenie. Zemetrasenie, ktoré si zákazníci na niekoľko rokov určite zapamätajú. Obzvlášť tí, ktorých Samsung donútil, aby svoj smartfón vrátili alebo vymenili za iný model. Neskôr bol šéf spoločnosti obvinený z korupcie a skončil vo väzení.

Legenda pokračuje. Má jeden z najväčších displejov na trhu

Ďalšie kroky preto muselo vedenie firmy dôsledne zvažovať, a to s opatrnosťou, ktorú si ľudia spájajú skôr s konkurenčným Applom. Podobné prešľapy si Samsung už dovoliť nemôže. S predstavením nástupcu Note 7 dlhšiu dobu otáľal a do poslednej chvíle nebolo jasné, či Note 7 „nevymrie“ po meči. Nevymrel a jeho nástupca si predsa len ponechal rodové označenie Note, ku ktorému Samsung pridal osmičku.

Samsung Galaxy Note 8. Foto: Samsung
Samsung, Galaxy, Note 8, Samsung Galaxy Note 8.

Note 8 má jeden z najväčších displejov na trhu. Komu sa pri Note 7 málilo, v Note 8 si so 6,3-palcovým AMOLED displejom (s rozlíšením 2960 × 1440) príde na svoje. Mobil svojmu predchodcovi nezostane nič dlžný ani po stránke výkonu. Osemjadru (2× 2,3 GHz + 2× 1,7 GHz) sekunduje až 6-gigabajtová operačná pamäť a 64-gigové úložisko. Na zadnej strane sa nachádza duálny 12-megapixelový fotoaparát s duálnou optickou stabilizáciou. Jeden z foťákov je širokouhlý (so svetelnosťou f/1.7), druhý má teleobjektív (so svetelnosťou f/2.4).

Samsung Galaxy Note 8. Foto: Samsung
Samsung, Galaxy, Note 8, Samsung Galaxy Note 8.

Na odtlačky Samsung nezabudol. Pridal aj skener dúhovky

Mobil je odolný voči prachu a vode do hĺbky 1,5 metra počas 30 minút. Batéria má však oproti Note 7 o 200 mAh menšiu kapacitu. Výdrž so 3300 mAh batériou Samsung neupresnil, no uviedol, že mobil bude možné nabíjať aj bezdrôtovo (štandardom WPC a PMA) alebo zrýchlene pomocou USB-C kábla. Za zmienku stojí aj pokročilá biometria, konkrétne snímač odtlačkov prstov a očnej dúhovky a systém na rozpoznanie tváre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy #Note 7 #Note 8