Honor Play za inšpiráciou nechodil ďaleko. Poteší cenou aj výkonom

Honor Play je ďalším vzdialeným príbuzným iPhonu X s Androidom. Za 329 eur ponúka veľmi slušné parametre.

02.09.2018 08:00
Honor Play, Honor Foto:
Honor Play je ďalším z príbuzných iPhonu X.
debata

Možno sa budete pýtať, či tých klonov iPhonu X už nie je na trhu priveľa. Zdá sa, že každý výrobca mobilov chce mať v ponuke aspoň jeden model, ktorý sa na iPhone X podobá. Až potom nastúpia na scénu parametre a cena, ktoré majú záujemcu priklincovať a presvedčiť, že 300 eur je primeraná cena za mobil s vykrojeným displejom a dvoma foťákmi pod sebou.

Osemjadro a veľký displej

Low-costová divízia čínskeho Huawei, Honor, predstavila nový smartfón Play, ktorý je ďalším z radu klonov iPhonu X. Má o čosi väčší displej, ktorému ale chýba technológia OLED. Kompenzuje to veľmi prívetivá cena a parametre. Displej so 6,3-palcovou uhlopriečkou zobrazí 16 miliónov farieb na ploche s rozlíšením 2340 × 1080 bodov. Primeraný výkon garantuje osemjadro Kirin 970 (4× 2.36 GHz + 4 × 1.8 GHz) a štyri gigabajty operačnej pamäte. Fotky a hudbu je možné ukladať na 64 gigabajtovú vstavanú pamäť rozšíriteľnú microSD kartami.

Na zadnej strane sa nachádza duálny fotoaparát so šošovkami umiestnenými pod sebou. Hlavný senzor má rozlíšenie 16, sekundárny 2 megapixely. Vzadu možno nájsť aj nenápadne ukrytý snímač odtlačkov prstov, ktorý mobilom s Androidmi chýba len výnimočne. Na prednej strane sa nachádza 16-megapixelový “selfie” foťák, ktorý slúži aj na biometriu. Na rozdiel od iPhonu X nie je k dispozícii senzor na detekciu tváre, Honor sa spolieha len na fotoaparát a umelú inteligenciu, ktorá kompenzuje zhoršené svetelné podmienky. Na záver cena – 329 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #iPhone X #IFA 2018 #Honor Play