Windows bude mať aj odľahčenú verziu pre notebooky s dvoma displejmi

Odľahčená verzia operačného systému by mohla byť priamou konkurenciou Chrome OS. Určená bude predovšetkým pre zariadenia s dvoma displejmi.

07.03.2019 13:35
Lenovo, Yoga Book C930 Foto:
Ilustračné foto - Lenovo Yoga Booku.
debata

Zatiaľ sa o novej verzii operačného systému Windows nehovorí inde než v zákulisí. Windows 10 má už onedlho dostať aj svoj odľahčený klon určený pre zariadenia s dvoma displejmi. Podľa serveru The Verge sa Microsoft už dlhšiu dobu usiluje vytvoriť systém, ktorý bude rovnako nenáročný na systémové zdroje ako Google Chrome. Určený by mal byť primárne pre zariadenia, ktoré neohurujú výkonom a takisto pre notebooky nového typu – tenké zariadenia so sekundárnym displejom a bez hardvérovej klávesnice. Tých sa má na trhu začať objavovať viac.

Typickým predstaviteľom notebooku so sekundárnym displejom je Yoga Book C930 od Lenova. Druhá generácia hybridného zariadenia má namiesto dotykovej klávesnice čiernobiely displej s technológiou, ktorú poznajú používatelia čítačiek elektronických kníh. Sekundárny displej slúži zároveň aj ako dotyková klávesnica. Písanie na nej nie je nijak extrémne komfortné, no na vybavenie mailov a odpísanie priateľom na Facebooku postačí. Benefitom tohto typu zariadení je predovšetkým ich hrúbka a hmotnosť. Yoga Book má len 700 gramov, hrúbku len niekoľko milimetrov a výdrž kategórie ultrabookov. Očakávať možno, že podobných zariadení bude v tomto roku čoraz viac a Microsoft tak chce byť na ich príchod pripravený.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Lenovo #Windows #YogaBook