Google na Slovensku spustil študentské predplatné na YouTube

Dve platené služby pre YouTube, ktoré Google na Slovensku predstavil len pred niekoľkými týždňami, už ponúkajú aj študentské predplatné.

15.08.2019 16:12
YouTube Music, Foto:
Služba YouTube Music.
debata (2)

Služby YouTube Music a YouTube Premium Google na Slovensku predstavil len v júli tohto roka. Hudobná služba YouTube Music je priamym konkurentom službám Spotify a Deezer a svojim spôsobom kanibalizuje aj na sesterskej službe Hudba Google, ktorá je na Slovensku dostupná už niekoľko rokov a za rovnakú cenu. Za platený variant služby – Premium, ktorý bude na rozdiel od bezplatnej služby bez reklám, individuálny užívateľ zaplatí 5,99 eura mesačne. V prípade aktivácie rodinného balíčka s možnosťou používania služby šiestimi užívateľmi, je cena 8,99 eura mesačne.

Druhou službou je YouTube Premium, ktorý zahŕňa všetky benefity platenej verzie služby YouTube Music a navyše umožňuje sledovanie aj všetkých ostatných (nehudobných) videí bez reklám, ich prehrávanie na pozadí a sťahovanie. Okrem toho užívatelia získajú aj prístup ku kanálu YouTube Originals, ktorý obsahuje rôzne programy a filmy pre predplatiteľov. Za službu záujemca zaplatí 7,19 eura a pri rodinnom balíčku 10,99 eura mesačne.

Len pre vysokoškolákov

V týchto dňoch Google oznámil, že na Slovensku začína ponúkať študentské predplatné, vďaka ktorému sú obe služby výrazne lacnejšie. Služby za 2,99 eur (YouTube Music) a 4,19 eur mesačne (YouTube Premium) si môžu aktivovať študenti slovenských univerzít a vysokých škôl. Zvýhodnené predplatné si však na Slovensku nemôžu aktivovať stredoškoláci a ani študenti zahraničných škôl.

Pre získanie študentského predplatného je potrebné študovať na niektorej z vybraných vysokých škôl, ktoré spolupracujú so spoločnosťou SheerID. Tá umožňuje overovať štatút študenta. Podobný systém funguje napríklad aj v Spojených štátoch. Google uvádza, že nárok na zľavu by mali mať študenti väčšiny miestnych vysokých škôl. Overiť si, či ich škola je do programu zapojená je možné cez YouTube Pomocníka. Následne si je možné službu YouTube Music Premium aktivovať na podstránke, rovnako tak aj službu YouTube Premium.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #YouTube #YouTube Music #YouTube Premium