Až na druhý pokus. Samsung začal predávať skladací mobil Galaxy Fold

Samsung napokon dodržal slovo. Skladací mobil s ohybným displejom začal predávať. Do Európy mobil zavíta v najbližších dňoch.

06.09.2019 14:30
Galaxy Fold, Samsung, smartfón, ohybný displej Foto:
Samsung Galaxy Fold mieri do predaja.
debata

Uvedenie Galaxy Fold sa Samsungu pred pár mesiacmi nevydarilo a skončilo fiaskom. Namiesto ďalšej hanby a trhového prepadáku sa firma radšej rozhodla podrobiť mobil ďalším testovaniam a úpravám konštrukcie. Evidentne to nebolo jednoduché, keďže začiatok predaja sa viackrát posunul. Finálny termín, ktorým mal byť september 2019 napokon firma dodrží. Galaxy Fold sa začne predávať 6. septembra hneď v niekoľkých krajinách. Jeho cena je adekvátna tomu, pre koho je určený. Dvetisíc eur je totiž priveľa aj na skalného fanúšika značky. Svoju cieľovú skupinu si však mobil dozaista nájde.

Najskôr v Kórei, neskôr aj v Nemecku či Francúzsku

Galaxy Fold si budú môcť zakúpiť najprv záujemcovia v Južnej Kórei. Neskôr sa pridajú aj ďalšie krajiny vrátane Francúzska, Nemecka, Singapuru, Veľkej Británie, USA a ďalších. Na výber budú dva farebné varianty – čierny Cosmos Black a strieborný Space Silver. Mobil bude kompatibilný aj s 5G sieťami, ktorých je však vo svete ako šafranu.

Začiatok predaja Samsung viackrát odložil

Samsung uvedenie smartfónu Galaxy Fold s ohybným displejom viackrát odložil kvôli nedostatkom, na ktoré firmu upozornili prví recenzenti z radov odbornej verejnosti. Problémy im spôsoboval displej, ktorý sa kazil už po niekoľkých dňoch používania. Na vine nebola výrobná chyba, ale nešťastne umiestnená ochranná vrstva, ktorú sa recenzenti nevedomky pokúšali odstrániť.

Samsung si chybu priznal a sľúbil nápravu, na ktorú si ale museli záujemcovia niekoľko mesiacov počkať. Výsledok? Inžinieri natiahli vrchnú ochrannú vrstvu displeja až za rámik, takže je zrejme, že je neoddeliteľnou súčasťou konštrukcie, a že nemá byť odstránená. Takisto horná a spodná časť pántu bola spevnená novými ochrannými krytmi. Pre zvýšenie ochrany displeja boli pod displej pridané ďalšie kovové vrstvy, pričom priestor medzi pántom a telom smartfónu sa zmenšil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy Fold