iPhone SE2 vraj bude. Prekvapí výkonom aj cenou

Tí, ktorým chýba kompaktný iPhon SE, sa zrejme dočkajú jeho nástupcu. Podľa analytika z firmy TF Securities je predstavenie "dvojky" na spadnutie. Nízka cena má presvedčiť aj ľudí, ktorí majú hlbšie do vrecka.

15.10.2019 15:30
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple Foto:
iPhone SE2 má Apple predstaviť už o niekoľko mesiacov.
debata (1)

Po nástupcovi iPhonu SE sa na dlhé roky zľahla zem. Lacnejšie modely vlajkových lodí síce Apple naďalej uvádzal na trh, no ani o nich nemožno hovoriť ako o lacných iPhonoch strednej triedy. Namiesto toho sa Apple snažil menej majetným zákazníkom vyhovieť aspoň tým, že v ponuke ponechal o jednu či dve generácie starší model. V súčasnosti je týmto modelom iPhone 8, ktorý je aj po rokoch stále v ponuke a aktuálne je najmenším zo všetkých telefónov tejto značky.

Už onedlho by ho mohol Apple vymeniť za druhú generáciu iPhonu SE2, ktorého cena by mala byť identická s iPhonom 8, teda 399 dolárov. Myslí si to analytik Ming-Či Kuo z firmy TF Securities, ktorý sa produktovou politikou Applu dlhodobo zaoberá. Model SE2 by mohol byť predstavený už začiatkom budúceho roka, a to s rovnakým hardvérom ako súčasné vlajkové lode iPhone 11. Telefón by tak mohol byť vybavený procesorom A13, tromi gigabajtami operačnej pamäte a LCD displejom, ktorého veľkosť by mala byť podobná tomu z iPhonu 8.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #iPhone SE #SE2