Apple potichu predstavil AirPods Pro. Slúchadlá s potlačením hluku majú vysokú cenu

Bezmála 280 eur si Apple vypýta za nové slúchadlá AirPods Pro s aktívnym potlačením hluku. Slúchadlá sú vodeodolné a majú aj nový dizajn.

29.10.2019 11:00
Apple, AirPods, slúchadlá Foto:
Nové slúchadlá Apple AirPods Pro.
debata

Apple so svojimi bezdrôtovými slúchadlami AirPods svojho času trafil klinec po hlavičke. Slúchadlá sa stali etalónom, ktorým sa inšpirovali mnohé konkurenčné firmy. Len pred niekoľkými týždňami to bol Huawei, ktorý takmer do posledného záhybu skopíroval tvar slúchadiel AirPods a vôbec mu to nepripadalo zvláštne. Svojim FreeBuds 3 pridal vodeodolnosť a technológiu potlačenia okolitého hluku, ktorá AirPods do týchto dní chýbala. Apple svoje zaostávanie napravil a v tichosti predstavil AirPods Pro.

AirPods Pro začne firma predávať v týchto dňoch za cenu až 279 eur. Nové slúchadlá sa od klasických AirPods čiastočne líšia tvarom a prevedením. Namiesto vkladania do uší majú na svojom konci gumové tesnenia, ktoré majú pomôcť technológii potlačenia okolitého hluku. Spodná časť už takisto priveľmi nevytŕča z uší.

Zabudované mikrofóny detegujú externý hluk a podľa jeho intenzity čip vysiela do slúchadiel signál s opačnou frekvenciou. Technológia upravuje vysielaný signál 200-krát za sekundu. Tlmenie okolitého hluku je možné aj vypnúť a aktivovať takzvaný transparentný režim, pri ktorom užívateľ počuje zvuky z okolia.

Slúchadlá sa ovládajú podobne ako klasické AirPods. Dotykový senzor zachytí poklepanie, ktorým je možné vypínať tlmenie hluku, preskakovať skladby alebo prijímať či skladať hovory. AirPods Pro s mobilom komunikujú cez Bluetooth 5.0, nabíjajú sa v priloženom puzdre, ktoré je zas možné nabiť bezdrôtovo. Na jedno nabitie je možné počúvať hudbu približne 4,5 hodiny (s potlačením hluku) alebo 6 hodín (bez potlačenia hluku). Päťminútové rýchlonabíjanie slúchadlám dodá „šťavu“ na hodinu prehrávania hudby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #slúchadlá #Airpods