Predstavili inteligentnú masku na tvár s mikrofónmi a podsvietením

Razer predstavil ochrannú masku na tvár, ktorá má nahradiť respirátor. Je vyrobená z plastu, má mikrofóny, reproduktory aj podsvietenie.

17.01.2021 06:00
razer, rúško na tvár, FFP2 Foto:
Ochranná maska na tvár od firmy Razer.
debata

Počítačová firma Razer predstavila tvárovú masku, ktorú označila prívlastkom najinteligentnej­šia. Ak vás zaujíma, čo na náhrade za respirátor môže byť inteligentné, napovedať by vám mohli ilustračné obrázky. Maska je vyrobená z plastu, má priehľadnú prednú časť a po bokoch má niečo, čo pripomína výpustné vzduchové ventily. V skutočnosti sú to vetracie otvory s ventilátormi a filtrom, ktoré na jednej strane vyháňajú von teplý a na druhej strane dnu vpúšťajú studený vzduch.

Ochranná maska na tvár od firmy Razer. Foto: Razer
razer, rúško na tvár, FFP2 Ochranná maska na tvár od firmy Razer.

Maska, ktorú Razer na veľtrhu CES predstavil zatiaľ vo forme funkčného prototypu má klasifikáciu N95, respektíve FFP2 – fungovať by preto mala rovnako účinne ako respirátor. V jej vnútri sa nachádzajú mikrofóny a na vonkajšej strane zas reproduktory, ktoré zosilňujú inak tlmený hlas. Ďalším vylepšením má byť podsvietenie, ktoré sa aktivuje v tme a pri zhoršených svetelných podmienkach. LED žiarovky osvetlia tvár nositeľa, takže cez priehľadnú tvárovú časť je možné aj čítať z pier.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Razer #koronavírus #CES 2021 #FFP2