Končí ďalšia éra. Apple po 21 rokoch končí s prehrávačmi iPod

Apple oznámil, že po 21 rokoch zastavuje výrobu legendárnych prehrávačov iPod. Model iPod Touch bude predávať len dovtedy, kým sa neminú zásoby.

12.05.2022 17:53
iPod Touch, Apple Foto:
Ilustračné foto
debata

Prvý hudobný prehrávač iPod bol predstavený v októbri 2001, teda pred necelými 21 rokmi. Disponoval pevným diskom s kapacitou 5 alebo 10 gigabajtov, na ktorý sa zmestilo dovedna tisíc skladieb. Preslávil sa taktiež mechanickým rolovacím kolieskom, ktoré slúžilo na zmenu hlasitosti alebo presúvanie sa medzi skladbami. Krátko na to Apple predstavil jeho nástupcu, ktorého úložná kapacita sa zdvoj až štvornásobila. V roku 2007 sa firma pochválila prehrávačom iPod Touch, ktorý nahradil mechanické tlačidlá za dotykový displej. Jeho slávu však zatienil iPhone, ktorý vyzeral rovnako, dokázal to isté a navyše bolo z neho možné aj telefonovať. Svojho času však boli tak iPhone aj aj iPod Touch dizajnérskymi kúskami, za ktorými bol podpísaný Tony Fadell.

Apple naposledy ukázal nástupcu prehrávača iPod Touch v roku 2019. Fanúšikov značky však príliš neoslovil a tak sa firma rozhodla ukončiť jeho výrobu. V týchto dňoch už aj oficiálne. Podľa vyjadrení spoločnosti bude iPod Touch dostupný len v rámci dopredaja a jeho výroba už pokračovať nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #hudobný prehrávač #iPod #iPod Touch