Delíte sa o svoj účet na Netflixe? Za zdieľanie účtu si priplatia aj Slováci

Ak patríte k tým, ktorí zdieľajú svoj účet na Netflixe s rodinou a známymi, po novom si priplatíte. A nie málo. Služba rozširuje spoplatnenie zdieľania účtov do celého sveta.

25.05.2023 08:00
Netflix Foto:
Ilustračné foto.
debata (3)

Prišiel na psa mráz. Po skúšobnej prevádzke sa Netflix rozhodol spoplatniť zdieľanie účtov medzi používateľmi, ktorí nesídlia na rovnakej adrese. “Účet na Netflixe je určený len na používanie v rámci jednej domácnosti,” uviedla spoločnosť v úvode tlačovej správy. Namiesto niekoľkých krajín bude novú cenovú politiku uplatňovať vo viac než stovke krajín, v ktorých služba pôsobí. Hlavným motívom tejto dramatickej zmeny je stagnujúca používateľská základňa. Netflix očakáva, že spoplatnením zdieľaných účtov získa desiatky miliónov nových platiacich používateľov.

Priplatia si aj Slováci

Presné cenové navýšenie pre Slovensko zatiaľ Netflix nezverejnil, no pre lepšiu predstavivosť poslúži napríklad nemecký cenník. Zákazníci v Nemecku za Štandardné predplatné platia 12,99 eura mesačne. Po novom si za každého ďalšieho „nedomáceho“ používateľa budú musieť priplatiť 4,99 eura mesačne. To je o 3 eurá menej, než je cena základného predplatného Basic bez reklám (sponzorované predplatné stojí 4,99 eura). Na Slovensku platia zákazníci za prístup k streamovaným filmom a seriálom o 3 eurá menej (9,99 eura za Štandardné predplatné).

Netflix bude požadovať, aby sa používatelia rodinného balíčka pripojili k svojmu účtu cez jednu domácu Wi-Fi aspoň raz za 31 dní. Ak si v nastaveniach nezvolia primárnu adresu a nebudú sa z nej k službe pripájať, Netflix ju automaticky určí na základe IP adries a identifikátorov zariadení pristupujúcich k účtu. Zariadenia, ktoré budú pristupovať k účtu z rovnakej Wi-Fi siete aspoň raz za mesiac budú označené ako dôveryhodné. Služba tiež umožní používateľom vygenerovať si unikátny jednorazový kód pre časovo limitovaný prístup z inej lokality – napríklad pri cestách do zahraničia.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #predplatné #streamovacia služba