YouTube bude pomocou umelej inteligencie sumarizovať obsah videí

Nemusíte si video ani len spustiť, aby ste zistili, či má zmysel tráviť jeho sledovaním čas. YouTube s využitím generatívnej umelej inteligencie testuje stručný prepis obsahu videa do textovej podoby.

02.08.2023 08:00
YouTube Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Niekedy je to s výberom zaujímavých videí ťažké. V prvom rade musíte zväčša oželieť niekoľko reklám a následne si pozrieť úvod videa alebo si ho pretočiť, aby ste zistili, či má zmysel tráviť jeho sledovaním váš čas. Nie vždy sa takéto hľadanie zaujímavého obsahu končí úspechom a výsledkom je len stratený čas. YouTube preto hľadá riešenie, ktoré by mohlo mnohým ľuďom pri personalizovanom výbere obsahu pomôcť.

Videoserver testuje nový systém generatívnej umelej inteligencie, ktorá dokáže prepísať stručný obsah videa do textovej podoby. “Začíname testovať súhrnný obsah generovaný umelou inteligenciou na YouTube, vďaka čomu si budete môcť prečítať rýchly súhrn o obsahu videa a rozhodnúť sa, či je pre vás tým pravým,” píše služba vo svojom oficiálnom stanovisku. Umelá inteligencia bude zatiaľ generovať stručný rešerš len z vybraných videí v anglickom jazyku a ponúkne ho malej vzorke používateľov. Po ukončení experimentálnej prevádzky služba vyhodnotí, čí novinka má svoje opodstatnenie a reálny prínos pre všetkých používateľov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #YouTube #umelá inteligencia