Sonos predstavil nový prenosný reproduktor Move 2 so skvelou výdržou na batériu

Sonos Move 2 nahrádza prvú generáciu prenosného reproduktora. Zaujať má novými farbami, lepším zvukom a najmä viac než dvojnásobnou výdržou na batériu. Namiesto 10 hodín je možné hudbu počúvať od neskorej noci až do ďalšieho rána.

07.09.2023 08:00
Sonos, Move 2, reproduktor Foto:
Sonos Move 2.
debata

Reproduktory Sonos majú už roky prívlastok “prémiové.” V čase, keď trhu dominovali Bluetooth reproduktory, Sonos predstavil niekoľko modelov, ktoré okrem Bluetooth konektivity komunikovali so svetom aj cez Wi-Fi a namiesto obyčajného prehrávania hudby z mobilu dokázali streamovať aj hudbu zo služieb ako Spotify, Deezer, či Apple Music. Ovládali sa jednoducho cez mobilnú aplikáciu alebo priamo z aplikácií streamovacích služieb. Od začiatku však mali jednu nevýhodu – boli veľké, relatívne ťažké a nepoužiteľné bez pripojenia do elektrickej siete. To sa zmenilo až s príchodom modelu Move, ktorý Sonos predstavil v roku 2019.

Pôvodný reproduktor Move zaujal svojim konceptom aj všestranným využitím. Mal podobnú výbavu ako iné modely strednej triedy, no napájala ho dobíjateľná batéria s výdržou 10 hodín. Po štyroch rokoch prináša Sonos jeho nástupcu, ktorý okrem lepšieho zvuku ponúka až 24 hodinovú výdrž na jedno nabitie. Záujemca však bude musieť načrieť hlbšie do vrecka. Výrobca si za novinku pýta 499 eur.

Vodeodolný reproduktor prispôsobí zvuk prostrediu

V čom sa “dvojka” líši od “jednotky?” Okrem hlavného basového reproduktoru disponuje dvoma všesmerovými výškovými reproduktormi, ktoré majú podľa Sonos priniesť plnší zvuk. Kvôli väčšej odolnosti proti striekajúcej vode (štandard IP56) sa na hornej strane nachádzajú dotykové tlačidlá na základné ovládanie hlasitosti a preskakovania či pozastavovania hudby. Okrem tlačidiel je na ovládanie možné použiť aj hlasovú asistentku Amazon Alexa. Zaujímavosťou je aj systém TruePlay, ktorý vďaka zabudovaného mikrofónu dokáže kalibrovať zvuk podľa okolia. V praxi to vyzerá tak, že v hlučnom prostredí či na otvorenom priestranstve reproduktor zvýši hlasitosť a naopak v malej pracovni hlasitosť aj odozvu reproduktorov upraví tak, aby prehrávaní hudby nevznikala ozvena.

Nakoľko Move 2 je určený aj na použitie v exteriéri, prehrávať hudbu dokáže aj cez Bluetooth (kedysi to staršie modely nedokázali). Reproduktor sa nabíja cez USB-C konektor na špeciálnom podstavci. Poteší aj možnosť reverzného nabíjania iných zariadení, keď Move 2 nahrádza powerbanku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reproduktor #Sonos #Move 2