LG predstavil revolučný priehľadný OLED televízor bez káblov

Nový televízor od LG je úplne priehľadný a pripomína akvárium. Obraz a zvuk navyše prenáša vo vysokej kvalite bezdrôtovo. LG ho chce ponúknuť zákazníkom, ktorí nemajú hlboko do vrecka.

10.01.2024 16:00
LG, Signature OLED T, televízor Foto:
Televízor s priehľadným displejom LG Signature OLED T.
debata

Ak patríte medzi technologických nadšencov, možno ste sa v dávnej minulosti zamýšľali nad tým, kedy budú na trhu dostupné priehľadné televízory. Ak tak bolo, práve ste sa dočkali. Spoločnosť LG na veľtrhu CES 2024 v Las Vegas predstavila svoj revolučný televízor Signature OLED T s transparentným displejom. V praxi to znamená, že môžete sledovať film alebo správy a popri tom cez televízor vidieť, čo sa deje na pozadí. Takýto technologický posun bol možný len pri OLED technológii, ktorá podsvecuje individuálne pixely namiesto celej plochy. Preto napríklad aj na vašom mobile s OLED displejom vám môže čierna pripadať ako skutočne čierna, nie len tmavosivá.

Nový televízor pozostáva z dvoch častí – z priehľadného OLED panelu a špeciálneho kontrastného filmu na zadnej strane, ktorý sa podľa potreby zroluje alebo vysunie. Po vysunutí filtra je možné na televízore sledovať filmy rovnako ako na akomkoľvek inom displeji. Avšak po zrolovaní kontrastnej vrstvy je displej priehľadný a obraz na ňom má dychberúcu hĺbku. Má to však aj jednu nevýhodu – horší kontrast. Ak by ste hľadali televízor so žiarivými ostrými farbami, Signature OLED T by vaše nároky zrejme nespĺňal. Na druhej strane, poteší jeho bezdrôtová konektivita. Obraz a zvuk je zo zdrojového média prenášaný vo vysokej kvalite a rozlíšení (4K) cez takzvaný Zero Connect Box.

Cena a dostupnosť televízora zatiaľ známe nie sú. LG by ho však chcel sprístupniť majetným zákazníkom najneskôr do konca roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oled #LG #Signature OLED T #priehľadný displej #CES 2024