Lenovo predstavilo funkčný prototyp notebooku s rozťahovacím displejom

Po koncepte prišiel na rad aj funkčný protoyp. Nový notebook od Lenova má 12,7-palcový displej, ktorý je možné natiahnuť aj na 15,3-palcovú uhlopriečku.

04.03.2023 06:00
Lenovo, notebook, výsuvný displej Foto:
Lenovo ukázalo ako by mohol vyzerať notebook s výsuvným displejom.
debata

Zdá sa, že Lenovo to s výsuvnými displejmi myslí naozaj vážne. Len v októbri minulého roka pritom firma demonštrovala dva notebooky, ktorých displej je možné zväčšiť jednoduchým natiahnutí, ktoré sa aktivuje stlačením tlačidla. Tentokrát sa Lenovo na veľtrhu MWC v Barcelone pochválilo funkčným prototypom notebooku, ktorý dokáže svoj 12,7-palcový displej vertikálne natiahnuť až na 15,3-palcovú uhlopriečku. Ohybný OLED displej sa za pomoci špeciálneho mechanizmu zasúva priamo pod klávesnicu.

So zasunutým displejom, ktorý Lenovu dodáva Sharp, pritom novinka nevyzerá inak, než akýkoľvek bežný notebook. Nenápadné funkčné tlačidlo sa nachádza v pravom rohu šasi. Po stlačení premení displej s pomerom strán 4:3 a rozlíšením 2024 × 1604 bodov na displej s pomerom strán 8:9 a rozlíšením 2024 × 2368 bodov. Kým v zloženom stave môže takýto notebook slúžiť na bežné použitie a prácu, v natiahnutom stave ponúka displej oveľa viac možností pri produktivite. Podľa výrobcu sa na roztiahnutom displeji lepšie pracuje s textom. Nakoľko ide stále o koncept, Lenovo notebooku nedalo žiadne meno.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #Lenovo #rozťahovací displej #MWC 2023