Google bude opäť brázdiť slovenské cesty a dokumentovať zmeny pre službu Street View

Google už v najbližších týždňoch vypraví na slovenské cesty svoje autá, ktoré budú dokumentovať zmeny v mestách a obciach v celej krajine. Cieľom je aktualizovať panoramatické snímky pre službu Street View v Mapách Google.

05.04.2023 08:00
Street View, Google, Mapy Google, Foto:
Takéto vozidlá budú brázdiť slovenské cesty a dokumentovať zmeny pre službu Street View od Google.
debata (13)

Google už svojimi autami v uplynulých rokoch prebrázdil celé Slovensko. Ak ste nemali to šťastie a netradičné autá so stožiarom a všesmerovými kamerami ste na vlastné oči nevideli, môžete sa o to opäť pokúsiť. Google oznámil, že počas jarných a letných mesiacov vyšle na slovenské cesty svoje autá, ktoré budú aktualizovať panoramatické snímky pre služby Mapy Google a Street View. Firma sa chce primárne zamerať na dokumentovanie zmien na uliciach a cestách v mestách a obciach, ako aj na medzimestské a rýchlostné cesty.

Google plánuje vyslať autá na celé Slovensko a navštíviť mnohé mestá vrátane Levoče, Sniny, Humenného či Skalice. Od spustenia služby Street View na Slovensku v roku 2012 špeciálne autá navštívili takmer všetky mestá a obce niekoľkokrát. Google vďaka tomu dokázal zachytiť dynamický vývoj infraštruktúry. Okrem bežných sídiel sa v službe Street View nachádzajú aj panoramatické snímky Spišského hradu, Bratislavského hradu, Dómu svätej Alžbety, Oravského hradu či Štrbského a Popradského plesa, Jaskyne Domica či Ochtinskej aragonitovej jaskyne a Slovenského raja a Pieninského národného parku.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Mapy Google