Samsung bude pripomínať zabudnuté heslá. Ukryje ich do dlane

Najnovší patent Samsungu popisuje, ako môžu zábudlivci získať svoje heslo na odomknutie mobilu späť. Stačí, ak pod foťák priložia svoju dlaň.

05.12.2017 09:00
Samsung, overenie identity, autentifikácia Foto:
Samsung si patentoval nový spôsob pripomenutia zabudnutého hesla.
debata (1)

Väčšina smartfónov dnes už disponuje čítačkou odtlačkov prstov. Pokusov nahradiť ju niečím iným, spoľahlivejším, no najmä presnejším, už bolo niekoľko. Žiaden sa zatiaľ neujal. Samsung opatrne skúša prechod na skener očnej dúhovky, no ráznejší krok urobil až Apple so svojim najdrahším iPhonom X. Ten už čítačku odtlačkov nemá a spolieha sa len na sken tváre. Podľa prvých ohlasov, zatiaľ bez väčších problémov.

Fantázii sa ale medze nekladú a firmy hľadajú ďalšie možnosti ako overovať či potvrdzovať identitu užívateľa aj za pomoci menej špecifických komponentov, ako sú kamera na sken dúhovky či senzory na sken tváre. Najnovší patent Samsungu popisuje alternatívnu metódu potvrdenia identity, ktorá ale nemá nahrádzať klasické zadávanie hesiel odomykajúcich zariadenie. Určená je najmä pre zábudlivcov, ktorí si svoje heslo alebo PIN kód nepamätajú.

Ak sa pri zadávaní hesla užívateľ pomýli, telefón mu umožní získať svoje heslo späť jednoduchým priložením dlane pod fotoaparát. Na displeji sa následne objaví jeho dlaň, v ktorej rôznych častiach budú ukryté všetky číslice a písmená z aktuálneho hesla. Je už len na ňom, aby tieto znaky spojil a zadal v správnom poradí a odomkol zariadenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #autentifikácia #overenie identity