Ako Briti najčastejšie rozbíjajú displej telefónu?

Mobilné telefóny sú už prakticky neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Čím viac ich ale používame, tým častejšie je riziko, že sa nám s nimi niečo stane.

09.11.2018 08:54
mobilný telefón, smartfón, telefonovanie,... Foto:
Ilustračné foto.
debata
Nová štúdia zistila, že takmer polovici dospelých Britov už niekedy prasklo sklo displeja ich mobilného telefónu, napísal denník Daily Mirror.

Podľa prieskumu, do ktorého sa zapojilo 2 000 užívateľov mobilného telefónu, sa každému piatemu opýtanému podarilo poškodiť displej už počas prvého mesiaca od kúpy nového mobilu. Z týchto nešťastných užívateľov mobilov ho pätina poškodila, keď sa snažila zaobstarať si selfie, a každý štvrtý rozbil obrazovku počas párty či večernej návštevy baru.

Jeden z desiatich nešťastnou náhodou upustil mobil do záchoda, zatiaľ čo rovnaké percento si naň sadlo, keď ho mali v zadnom vrecku nohavíc. Štyria z desiatich rozbili displej tak, že museli vymeniť celý telefón, iní zaplatili za výmenu skla. Dvanásť percent Britov si, naopak, necháva displej s prasklinou – a radšej priznávajú, že sú nemotorní.

K ďalším poškodeniam skla displeja môže dôjsť, keď sa telefón dostane na dno batoha, tašky alebo plnej kabelky, a ďalšiu nemalú skupinu tvoria tí, ktorí mobil odložili na sedadlo automobilu, a potom si naň sadli.

Ako ďalšie dôvody rozbitia monitora uviedli dospelí respondenti v prieskume, ktorý vykonal internetový server OnePoll.com, že im telefón zhodili deti, alebo im vypadol z puzdra počas cvičenia. Objavilo sa tiež vysvetlenie: „Skúšal/a som písať jednou rukou“, „hodil/a som ho v zlosti o zem či stenu“, alebo „spadol mi vo vani“.

Tretina opýtaných uviedla, že ak by niekedy mali prasknutú obrazovku telefónu, nechali by ju tak, než aby museli riešiť opravu. Tým, ktorí sa rozhodnú, že poškodený monitor mať nechcú, trvá riešenie tohto problému priemerne tri mesiace.

Opýtaní tiež uviedli, že sú ochotní zaplatiť za opravu najmenej dvakrát, než sa rozhodnú kúpiť si nový telefón. Štrnásť percent by neuvažovalo o výmene displeja, kým na ňom nie je toľko prasklín a škrabancov, že je ťažké čítať obsah na monitore. A tretina by s opravou čakala, kým by veľká prasklina nenarušila celkový vzhľad mobilného telefónu.

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #štúdia #monitor #mobilné telefóny #sklo displeja