Sony prekvapilo elektromobilom s pokročilými technológiami

Vďaka umelej inteligencii vozidlo dokáže rozpoznať pasažierov ponúknuť im rôzne funkcie na ovládanie multimédií.

07.01.2020 16:30
Sony, Vision S Foto:
Elektromobil Sony Vision S.
debata

Nebýva zvykom aby sa technologická firma z ničoho nič pustila aj do úplne odlišného segmentu, akým je napríklad automobilový priemysel. Sony tak pre potreby demonštrácie najnovších technológií urobilo. Na veľtrhu CES v Las Vegas firma predstavila prototyp vlastného elektromobilu Vision S. Elektromobil je nabitý technológiami, na ktoré sa Sony snaží primárne upútať pozornosť. O plánoch predávať elektromobil firma zatiaľ verejne nehovorí.

Vision S má množstvo senzorov a tiež obrovský displej na palubnej doske, ktorý prechádza zo strany vodiča až k spolujazdcovi. Ultraširoký displej zobrazuje nie len informácie o vozidle a parametroch jazdy, ale zobrazuje aj multimédiá či navigáciu. „Chceme akcelerovať naše snahy o podporu budúcnosti mobility,“ uviedol na CES šéf koncernu Sony, Kenčiro Jošida.

Interiér elektromobilu Sony Vision S. Foto: Sony
Sony, Vision S, elektromobil, automobil Interiér elektromobilu Sony Vision S.

Vozidlo má v interiéri takisto množstvo senzorov, ktoré sú prepojené s umelou inteligenciou. Technológia napríklad dokáže rozpoznať pasažierov a ponúknuť im rôzne typy multimediálneho obsahu šitého na mieru. Senzory takisto umožnia ovládať multimédiá pomocou gest. Celkovo sa má v aute nachádzať až 33 najrôznejších senzorov. Ako píše server BBC, Sony je veľmi známe tým, že vyvinulo komplexný systém obrazových senzorov, ktoré môžu byť použité pri analýze cesty a v budúcnosti tak môžu byť súčasťou systémov asistovaného riadenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #elektromobil #Sony #automobil #CES 2020 #Vision S #asistované riadenie