Umelá inteligencia ChatGPT má vylepšené matematické a logické myslenie a pracuje s novými dátami

Ak používate ChatGPT v jeho základnej bezplatnej verzii (ChatGPT-3.5) a premýšľali ste nad prechodom na vyššiu, avšak platenú, verziu, teraz je ten správny čas. OpenAI zdokonalila model GPT-4 Turbo, ktorý má byť niekoľkonásobne lepší než jeho predošlá verzia. Navyše pracuje s najnovšími dátami.

13.04.2024 08:00
chatGPT, OpenAI, umelá inteligencia Foto:
Umelá inteligencia ChatGPT 4-Turbo už pracuje s novšími dátami.
debata

Umelá inteligencia ChatGPT je dobrá už aj vo svojej základnej verzii, ktorá je dostupná pre každého zdarma a najnovšie aj bez registrácie. Problémom je, že model 3.5 pracuje s dva roky starými dátami. To vo svojej podstate nie je problém pri úlohách, ktoré nevyžadujú najnovšie informácie. Porovnať veľkosti planét, opraviť sloh či vygenerovať seminárnu prácu na tému vojny v Kosove zvládne aj starší model. Ak by ste ho ale požiadali, aby vám zhrnul priebeh play-off v NHL za minulý rok, dostali by ste len suchú odpoveď, že tieto dáta umelá inteligencia nemá k dispozícii. Tu prichádza na rad oveľa sofistikovanejší model ChatGPT-4-Turbo, ktorý organizácia OpenAI v týchto dňoch vylepšila.

Namiesto dát z januára 2022 pracuje model s číslom štyri s dátami z decembra 2023 a dostupný je pre platiacich zákazníkov s balíkom ChatGPT Plus, Team alebo Enterprise. OpenAI tvrdí, že jeho umelá inteligencia si teraz lepšie poradí s písaním textu, matematickým úlohami, logickým uvažovaním a pragramovaním. Jeho odpovede majú byť tiež priamejšie, exaktnejšie a viac konverzačné. Má to ale svoju cenu. Za vylepšené výsledky predplatitelia zaplatia 20 dolárov mesačne. Okrem nich získajú aj rýchlejšie generovanie odpovedí, ktoré je pri bezplatnom balíku limitované aktuálnou serverovou vyťaženosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #OpenAI #ChatGPT #ChatGPT-4 Turbo