Xiaomi dokáže nabiť telefón za rekordných 8 minút

Čínska firma predstavila extrémne rýchle 200-Wattové nabíjanie HyperCharge. Technológiu Xiaomi ukázalo na smartfóne Mi 11 Pro. Pomocou káblu je možné ho nabiť za 8 a bezdrôtovo za 15 minút.

02.06.2021 06:00
Xiaomi, rýchlonabíjanie, HyperCharge Foto:
Xiaomi ukázalo, ako pomocou technológie HyperCharge dokáže nabiť mobil za rekordných 8 minút.
debata (1)

Zatiaľ firmy len ukazujú ramená a naznačujú, na čo sa majú spotrebitelia tešiť. Inak tomu nie je ani v prípade čínskej firmy Xiaomi, ktorá sa v týchto dňoch pochválila prototypným extrémne rýchlym nabíjaním smartfónu Mi 11 Pro. Namiesto 40 či 50 Wattovej nabíjačky ho upravila tak, aby zvládol aj ultrarýchle 200-Wattové nabíjanie.

Nová technológia má názov HyperCharge a za pomoci 200 Wattovej nabíjačky dokáže nabiť batériu v mobile s kapacitou 4000 mAh za rekordných 8 minút. Niečo podobné sa zatiaľ žiadnemu z výrobcov v reálnych podmienkach nepodarilo demonštrovať. Takáto nabíjačka nabije mobil na 10 percent za 44 sekúnd.

Otázne zatiaľ je, aký dopad by takto zrýchlené nabíjanie malo na samotnú batériu, ktorá sa môže neprimerane zahrievať, čím sa výrazne skracuje jej životnosť. Xiaomi zatiaľ neuviedlo, či HyperCharge plánuje v dohľadnej dobe ponúknuť v niektorej zo svojich pripravovaných vlajkových lodí. Firma sa však vo videu pochválila aj rýchlym bezdrôtovým nabíjaním s výkonom 120 Wattov, ktoré batériu v mobile “naplní” za 15 minút.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Xiaomi #nabíjanie #Mi 11 Pro #200 Watt #HyperCharge