Aký vplyv má hra virtuálnych hier na ľudí?

Hra je od nepamäti jednou zo základných foriem trávenia voľného času. Nie je tomu inak ani dnes, avšak nová doba nám priniesla do životov virtuálne hry, ktoré sa rýchlo stali súčasťou mnohých domácností.

03.06.2021 14:10
deti, počítač, škola, dieťa, internet Foto:
debata

Nie sú to len deti, častokrát aj dospelí využívajú hru na mobile alebo v počítači na odreagovanie či krátenie voľných chvíľ.

Trávenie času na zariadeniach pri hraní virtuálnych hier je dnes témou, ktorá je rozoberaná a častokrát odsudzovaná. Majú však virtuálne hry skutočne tak zlý vplyv na deti či dospelých?

Paradoxne, výskumy tvrdia, že hranie hier nemá negatívny vplyv na vývoj a správanie. Dokonca je tam niekoľko pozitívnych vplyvov, ktoré pri rozumnom časovom nastavení sú pre hráča hier skôr prínosom Kontrola nad časom, ktorý hráč strávi hraním virtuálnej hry je teda v tomto prípade kľúčová.

Vzdelávacie hry bez pochýb zlepšujú logické myslenie, jazykové schopnosti , trénujú pamäť, rozširujú možnosti získania nových informácií. Môžu tak pomôcť pri dosahovaní lepších výsledkov v škole.

clanok sutaz golovka Dávame do pozornosti Zabavte sa, zahrajte si hru Gólovka a vyhrajte atraktívne finančné výhry

Akčné hry sú zrejme najviac zatracované, avšak nenašiel sa priamy súvis medzi hraním akčných hier a agresivitou v reálnom živote. Zistilo sa, že agresívne správanie súvisí viac s povahou človeka, okruhom jeho kamarátov a rodinným zázemím.

Strategické a dobrodružné hry zlepšujú priestorovú orientáciu, koncentráciu a chápanie zložitých systémov.

Športové hry umožňujú vžiť sa do role pretekára či športovca, zlepšujú postreh a priestorovú orientáciu. Jednou z neškodných športových hier je aj naša Gólovka. Zahrajte si, zabavte sa a môžete vyhrať atraktívne finančné výhry.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2021 #Gólovka