Švédska pilulka proti "opici" nepomáha všetkým

Švédska firma DeFaire Medical začala predávať tabletky, ktoré podľa nej bránia "opici" po požití nadmerného množstva alkoholu.

18.07.2022 20:00
V-tabletka Foto:
debata

Doložila to vedeckou štúdiou, o ktorej informovala televízia France24 či denník Daily Mail. Jeho dvaja redaktori účinky tabletiek vyskúšali: jednému pomohli, druhému nie. Sever televízie France24 tiež upozornil, že štúdia bola vykonaná len na 24 zdravých mladých ľuďoch.

Tabletka Myrkl navyše funguje tak, že urýchľuje metabolický proces a zabraňuje tomu, aby sa väčšie množstvo alkoholu dostalo do krvi. To ale tiež znamená, že znižuje aj účinky alkoholu, kvôli ktorým ho mnohí pijú. Prehltnúť sa majú dve tabletky asi hodinu pred plánovaným požitím alkoholu.

Účastníci štúdie, ktorí si tabletku vzali, mali asi hodinu po konzumácii alkoholu približne o 70 percent menej alkoholu v krvi ako tí, ktorým dali placebo.

Server France24 upozornil, že štúdia bola vykonaná na 24 dobrovoľníkoch, všetci boli belosi do 32 rokov. Mali priemernú váhu a netrpeli žiadnou chorobou. Všetky tieto faktory pritom majú vplyv na rozklad alkoholu v krvi.

Opici, teda vedľajšiemu účinku konzumácie alkoholu, ktorá sa dostaví nasledujúci deň a zahŕňa bolesť hlavy, pocit smädu či nevoľnosť, možno čiastočne predísť dostatočným pitím vody či minerálky. Ale najlepší spôsob, ako týmto dôsledkom predísť, je konzumovať alkohol s mierou alebo vôbec, napísal server France24.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #tabletka #tabletka po opici