Peruánski šamani veštia na budúci rok koniec vojny medzi Ruskom a Ukrajinou

Peruánski šamani a liečitelia veštia na budúci rok mier medzi Ruskom a Ukrajinou. Informovala o tom agentúra Reuters, podľa ktorej šamani svoju víziu budúcnosti oznámili pri obrade, ktorý organizujú každoročne koncom decembra.

30.12.2022 06:00
šaman, energia, liečiteľ, alternatívna medicína Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

„Všetko sa to upokojí. Nastane mier, pokoj. To sme videli,“ povedal šaman Cleofe Sedano a predpovedal, že mierová zmluva bude podpísaná do augusta.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v poslednom čase presadzuje desaťbodový mierový plán, poznamenal Reuters. Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov však tvrdí, že prípadný plán musí brať do úvahy ruské územné zisky počas vojny na Ukrajine. Kyjev a svet pokusy Moskvy o anektovaní ukrajinského územia odmietol.

Peruánski šamani a liečitelia podľa Reuters vítali blížiaci sa rok 2023 na vrchole kopca v metropole Lime pri očistnom obrade, kde nechýbali kvety, vykurovadlo, had alebo fotografie prezidentov Ruska a Ukrajiny. Nad listami koky a kvetov ďalej predpovedali prírodné katastrofy ako zemetrasenie. „Dôjde k mnohým tragédiám, väčšinou klimatickým,“ nechal sa počuť šaman Walter Alarcón.

Podobný rituál skupina peruánskych šamanov vykonávala aj vlani, keď podľa serveru Euronews okrem iného veštila ekonomické problémy, zotrvanie koronavírusu v miernejšej forme a dotkli sa vtedajšieho napätia ohľadom Ruska a Ukrajiny. Dúfali, že sa vďaka ich rituálom zmiernia. „Rusko chce podniknúť inváziu na ukrajinské územie, ale to sa nestane. Preto sme tu my šamani, aby nedošlo k vojne, žiadnej fyzickej agresii,“ vyhlásil vlani šaman Félix Roldán.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojna #Ukrajina #vojna na Ukrajine #šaman