Volajú vám z +88213213039? Nedvíhajte

Ak sa vám na displeji telefónu objaví volanie z čísla +88213213039, nevolajte naspäť, radia talianske internetové stránky, ale aj mobilní operátori z rôznych krajín. Mohli by ste prísť o nemalé peniaze.

28.01.2008 06:51
Mobilný telefón
Ilustračné foto
debata

Podobné telefonáty sa objavili aj v susednom Česku. „Mal som pocit, že neznámemu išlo práve o to, aby som zavolal späť,“ povedal jeden z postihnutých. „Môj telefón dvakrát zazvonil a potom sa odmlčal. Neprijatý hovor bol z čísla +88213213039. Keď som sa pokúsil zavolať naspäť, počul som len automatickú hlášku v češtine a angličtine, že spojenie nie je možné uskutočniť,“ uviedol. Českí mobilní operátori varujú – na podozrivé číslo nevolajte.

O telefonátoch z čísla +88213213039 sa na internetových fórach mohutne debatuje aj v ďalších európskych štátoch – v Belgicku, Holandsku či v Rusku. Telefonáty z tohto čísla zaznamenali aj na Slovensku.

Talianska internetová firma MVPNetwork na svojich internetových stránkach nabáda, aby hovory z tohto čísla neboli prijímané. Podľa MVPN predvolba +882 patrí arabskému mobilnému operátorovi Thuraya, ktorý prevádzkuje mobilné služby prostredníctvom satelitu. Hovor by tak mohol adresáta stáť veľa peňazí.

MVPN tvrdí, že príjemca telefonátu cez satelit sa podiela na platení spojenia – aj prichádzajúceho. Českí mobilní operátori uvádzajú, že prijatie hovoru nie je spoplatnené, ale spätný hovor áno. Minúta hovoru do Ázie vyjde na stovky korún.

debata chyba