Google užívateľom pomôže lokalizovať stratený smartfón

Spoločnosť predstavila novú funkciu, ktorá majiteľom smartfónov s Androidom umožní vyhľadať stratený mobil a na diaľku v ňom vymazať všetky dáta.

08.08.2013 19:00
lokalizovanie telefónu, mapy, navigácia, mobil,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Funkciou, s ktorou disponujú zariadenia od Applu už niekoľko rokov, budú po novom vybavené aj telefóny s Androidom. Vďaka službe Android Device Manager bude možné lokalizovať stratený alebo odcudzený smartfón a na diaľku ho ovládať. Majitelia smartfónov s Androidom sa tak už nebudú musieť spoliehať len na aplikácie tretích strán, ktoré podobnou funkciou disponovali, no často boli platené.

Základným predpokladom pre úspešné lokalizovanie polohy smartfónu je aktivované internetové pripojenie, cez Wi-Fi alebo 3G. Následne môže majiteľ zariadenie vyhľadať cez špeciálnu stránku, po prihlásení sa k svojmu účtu Google, s ktorým má zároveň svoj smartfón spárovaný. Zariadenie je na diaľku možné aj vymazať, respektíve reštartovať do továrenských nastavení. K tomu je však potrebné eventuelné povolenie tejto funkcionality priamo v systéme. Okrem lokalizovania a vymazania dát je možné vzdialene aktivovať aj zvonenie, a to aj za predpokladu, že ho má zariadenie vypnuté, respektíve je stíšené.

Smartfón s Androidom je na diaľku možné... Foto: Google
google android, vzdialené vymazanie Smartfón s Androidom je na diaľku možné prezvoniť či vymazať na ňom dáta.

Aj keď Google so službou prichádza až v týchto dňoch, dostupná bude pre všetky zariadenia so systémom Android od verzie 2.2. Funkcia je dostupná po aktualizovaní systémových služieb v obchode Google Play.

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #smartfón #android