Slovenské O2 už predáva iPhone 5C. Na Apple nečakalo

O2 ako prvý spustil na Slovensku predaj novinky iPhone 5C s vysokou cenovkou. Slovak Telekom stále čaká na oficiále oznámenie dostupnosti od Applu.

30.09.2013 20:33
Apple, iPhone 5c Foto: ,
Šéf spoločnosti Apple Tim Cook v prvej polovici septembra predstavil iPhone 5C.
debata (4)

Slovenská Telefónica O2 predbehla svojich dvoch konkurentov a ako prvá začala predávať farebný iPhone 5C. Podľa operátora je dostupný na predajniach už od pondelka 30. septembra, v oboch verziách, teda so 16 a 32 GB pamäťou. Cenovka je však o čosi vyššia než tá od Applu. O2 si za telefón od zákazníkov vypýta 671 (16 GB) a 775 eur (32 GB). „Cenu si môžu zákazníci znížiť o bonus k programom O2 Paušál. Napríklad s platinovým O2 Paušálom ich nákup telefónu vyjde len na 383 respektíve 487 eur,“ uvádza sa tlačovej správe.

Operátor telefón ponúka aj prostredníctvom služby O2 Mobil+ alebo nákupom v hotovosti. Pri nákupe cez internet si však môžu iPhone 5C zakúpiť za zvýhodnenú cenu, konkrétne 609,04 eur (16 GB) a 711,06 eur (32 GB). Pre zákazníkov bude pri kúpe iPhone 5c k dispozícii aj bezplatná výmena štandardnej SIM karty za nano SIM.

Telekom stále čaká na oznámenie ďalšej vlny predaja
Orange ani Slovak Telekom, ktorí počas minulého roka ako prví uvádzali na slovenský trh iPhone 5, zatiaľ novinku v ponuke nemajú. Podľa oficiálneho stanoviska Telekomu ponúka O2 telefóny, ktoré pochádzajú z prvej vlny predaja, ktorá bola odštartovaná v 9 krajinách. „Pravdepodobne ide o produkty určené pre iný trh. Zo strany dodávateľa totiž zatiaľ nebol určený termín ďalšej vlny predaja iPhone 5c a iPhone 5s, v ktorej by figuroval aj slovenský trh,“ tvrdí na margo uvedenia na trh, hovorca Slovak Telekomu, Michal Korec.

Apple oficiálny predaj začne až v októbri či o mesiac
Apple zatiaľ ďalšiu predajnú vlnu v ostatných európskych krajinách oficiálne neoznámil. V kuloároch sa šepká o možnom uvedení najskôr v druhej polovici októbra, prípadne začiatkom novembra. Slovak Telekom aj Orange budú oba nové modely, iPhone 5C a 5S, predávať až po tom, čo Apple oznámi ich uvedenie na ďalšie trhy. Pred rokom pritom Slovensko aj Česká republika patrili medzi krajiny, v ktorých predaj štartoval len zhruba tri týždne od uvedenia iPhonu 5. V súvislosti s uvedením nových modelov aj na čínsky trh sa dodávky do ďalších európskych regiónov oddialili o niekoľko týždňov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #O2 #iPhone 5C #5S