Twitter zmení dizajn. Inšpiráciu hľadá na Facebooku

Twitter pravdepodobne čakajú zmeny. Sú skôr estetického rázu, no väčšinu užívateľov zrejme zaskočia. Populárna sociálna sieť bude dizajnom kopírovať Facebook a do popredia dá fotografie na úkor textu.

13.02.2014 07:00
Twitter logo Foto:
Ilustračné foto
debata

Druhú najväčšiu sociálnu sieť, čo do počtu užívateľov, čakajú zmeny. Twitter testuje nový vzhľad užívateľských profilov, ktorý sa už na prvý pohľad inšpiruje Facebookom. Zmeny sú najmä kozmetického rázu a Twitter experimentuje s rozmiestnením prvkov a zvýraznením obrázkov a fotografií, čiastočne na úkor textu. Jednotlivé položky a statusy budú po novom zoradené prehľadne vedľa seba vo forme dlaždíc.

Napriek tomu, že zmeny nie sú finálne a zatiaľ nie je možné s určitosťou povedať, že sa k nim Twitter uchýli, je isté, že k nejakým zmenám dôjsť musí. Sociálna sieť musí nájsť nový obchodný model, ktorý využije potenciál viac ako 500 miliónov registrovaných používateľov a priláka nových inzerentov. Twitter len za minulý rok prehĺbil stratu z pôvodných 79 miliónov dolárov z roku 2012 na 645 miliónov dolárov. Okrem straty však bojuje aj s nižším, než očakávaným rastom počtu užívateľov. Rast sa v štvrtom kvartáli minulého roka spomalil na 3,8 percenta, čo je v prípade Twitteru najmenší evidovaný nárast vôbec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #facebook #sociálna sieť