Android si lepšie porozumie s hodinkami a príslušenstvom

Google vyjde v ústrety všetkým výrobcom inteligentného príslušenstva, ktorí sa rozhodnú použiť Android. Pripravuje sa na novú vlnu zariadení, ktoré môžu ovládnuť trh.

10.03.2014 13:05
Samsung Galaxy Gear, inteligentné hodinky Foto:
Samsung vo svojich hodinkách Galaxy Gear používal Android. Druhú generáciu hodiniek však postavil na jednoduchšej platforme Tizen.
debata

Google pripravuje uvedenie súboru nástrojov pre vývoj softvéru (skrátene SDK) pre Android, ktorý uľahčí prácu výrobcom inteligentného príslušenstva. Android totiž stále nie je ideálnou voľbou pre plnohodnotné použitie v náramkoch, hodinkách, príveskoch či slúchadlách. Špeciálne upravený Android vo svojich hodinkách používal napríklad Samsung, no druhá verzia hodiniek Galaxy Gear je už postavená na jednoduchšej platforme Tizen.

Google pomôže výrobcom hodiniek a náramkov s Androidom
Výrobcovia, ktorí v súčasnosti Android vo svojich hodinkách a náramkoch používajú, musia počítať s vytvorením akejsi nadstavby, ktorá zariadeniam umožní navzájom komunikovať a využívať všetky dostupné funkcie. V súčasnosti musí každý výrobca vytvoriť vlastnú softvérovú nadstavbu, čoho dôsledkom je, že jeho príslušenstvo komunikuje len s vybranými zariadeniami a to aj napriek tomu, že používa rovnaký operačný systém. Google sa preto rozhodol vytvoriť univerzálnu platformu, ktorá bude prístupná všetkým výrobcom inteligentného príslušenstva. Podľa viceprezidenta Google pre Andorid, Sundara Pichaia, Google súbor nástrojov Androidu pre inteligentné zariadenia sprístupní do dvoch týždňov.

Spoločnosť v júni predstaví vlastné hodinky
Google má podľa denníka The Wall Street Journal takisto v pláne predstaviť vlastné inteligentné hodinky, ktorých výrobou bude poverená spoločnosť LG Electronics. Uvedenie hodiniek odkladá na jún, v čase konania konferencie určenej vývojárom. Spoločnosť už v najbližších týždňoch rozšíri aj dostupnosť zariadenia Chromecast pre streamovanie multimediálneho obsahu pre Smart televízory. V súčasnosti je Chromecast oficiálne dostupný len v Spojených štátoch, aj keď mnohí internetoví predajcovia, vrátane Amazonu, ho ponúkali aj v ďalších krajinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #inteligentné hodinky #android #SDK